Főzés - Kaviáros lazacos Surf and Turf
2010.01.18. 12:15
A gasztronómiában is nemárt kifinomultnak lenni, megízlelni különböző ízeket meg ilyeneket. Most egy elég alapételt ajánlok, mert a surf and turfot, magyarul a királyrákos bélszint mindenki ismeri, de pont ez lesz a post lényege, hogy sima alap egyszerű cuccokba is hogyan lehet egy kis plusszt, egy kis különlegességet belecsempészni.
Szóval annak ellenére, hogy a Surf and Turfot jól ismerjük, fontos hangsúlyozni, hogy az ugye alap, hogy bélszint csak Argentínából rendelünk, mert sajnos itthon nincs jó bélszín, a jó alapanyagok kiválasztása pedig nagyon fontosak az ételeknél! Királyrákot ilyen tengeri helyekről lehet szerezni, az van egy csomó, azt rátok bízom. Még ami fontos a bélszínnél, hogy azt háromfajta módon lehet megenni, angolosan, ez az igazi, és előkelő, médiumon, amikor félig van átsütve, és jól átsütve. Mi szerintem angolosan együk. Miután kész a bélszín, kenjünk egy három-négy evőkanál kaviárt a tetejére, mivel csak ízesítünk vele, sima Beluga is jó lesz szerintem. Ezután helyezzük az ételre a Scampit (gyk. királyrák). A lazacot én köretnek ajánlom, úgy hogy készítsünk belőle sushit, és azzal kínáljuk az ételt. Az elkészült finomságot díszitsük mangóval, és mindenképpen pezsgőt igyunk hozzá! (A kaviár miatt!)
Tipp: Ha marad lazac meg kaviár, igazán isteni mártogatóst lehet csinálni belőle nachoshoz, tévénézéshez. A kettőt összeöntjük és finoman összeturmixoljuk picit. Nachosnak szerintem simán jó az is, amit a Tescoban meg ilyen helyeken lehet kapni, úgyis a mártogató számít.
Jóétvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
szuperszégyen 2010.01.18. 13:33:46
Legközelebb jobban figyeljetek!
Frodó
Erik C 2010.01.18. 13:36:27
szuperszégyen 2010.01.18. 13:45:08
szuperszégyen 2010.01.18. 13:45:42
MrRichfield 2010.01.18. 14:00:09
nemtom, te ki vagy, de elég froli amit tolsz.. te merre laksz? biztos rákosborzasztón valahol vagy békáson.egyik volt csajom lakott ott nagyon gáz környék. nem valami cool beirogatni hülyeségeket, szerintem jó a blog végre valami igényesség is van a neten. most is tolom iPhone-on órán... kösz srácok,BTheBest!
Erik C 2010.01.18. 14:02:58
szuperszégyen 2010.01.18. 14:05:13
MrRichfield 2010.01.18. 14:06:53
szuperszégyen 2010.01.18. 14:11:50
MrRichfield 2010.01.18. 14:16:41
szuperszégyen 2010.01.18. 14:21:43
rólad meg csak annyit mondtam, hogy nem igazán fogod jól érezni magad közöttünk, ha ismereteid nagyját innen szeded össze. ide olyanok jöjjenek, akik csak csemegéket szippantanak innen fel kifinomult modoruk csiszolásaképpen. Sokkal inkább közösség-kovácsolóként kell tekinteni ezekre az infókra, mint tananyagra, barátom. @MrRichfield:
Erik C 2010.01.18. 14:42:40
szuperszégyen 2010.01.18. 14:53:41
De különben min is vitázunk? Egyetértünk, hogy kell a blog, neked okosodni, nekem meg hozzám valókat találni, egyszer még te is felérhetsz ide.
Erik C, arra gondoltam, hogy 1-2 év múlva, mikormár jól összejövünk itt a blogon, lehet kéne nyomni egy jó kis óceános yacht túrát mondjuk Horváthból Gibraltárig, Marokkóban megmutatjuk hogy kell élni. apámmal már beszéltem, simán vihetjük a mienket, de addig lehet vesz nekem is egyet.
MrRichfield 2010.01.18. 14:54:31
Erik C 2010.01.18. 14:57:42
jah, az szar, amikor valakinek több van és lenéz...vannak ilyen emberek sajnos, akik csupán emiatt lenéznek másokat...gáz..
MrRichfield 2010.01.18. 15:02:51
Erik C 2010.01.18. 15:07:32
és az, hogy a világos vászonnadrághoz ne vegyél fekete cipőt az elég alap, és nem pénz kérdése. és ha valaki 27 ezerért bort vesz, mert igényes, akkor mások ne lenézzék, hanem felnézzenek rá, és törekedjenek arra, hogy követni tudják a példáját. ez is egy fokú igényesség sztem.
rossgeller 2010.01.18. 15:20:30
szuperszégyen 2010.01.18. 15:22:11
MrRichfield 2010.01.18. 15:25:11
szuperszégyen 2010.01.18. 15:29:14
MrRichfield 2010.01.18. 15:30:16
Erik C 2010.01.18. 15:32:48
MrRichfield 2010.01.18. 15:35:49
Az európai languszta (Palinurus elephas vagy Palinurus vulgaris) a felsőbbrendű rákok (Malacostraca) osztályának a tízlábú rákok (Decapoda) rendjéhez, ezen belül a Palinuridae családjához tartozó faj.
na ettől nem lett világosabb:)))))
MrRichfield 2010.01.18. 15:39:26
Erik C 2010.01.18. 15:40:11
szuperszégyen 2010.01.18. 15:40:24
MrRichfield 2010.01.18. 15:45:45
Erik C 2010.01.18. 15:50:54
szuperszégyen 2010.01.18. 15:52:33
MrRichfield 2010.01.18. 15:59:07
@Erik C: jaja dave nagy király imádom. te is tolod boardon? akkor a kisJoe is megvan? ő is nagy deszkás (bár ln csak futólag láttam eléggé tele van a srác) és mindig a liptay-ékkal tolja a hegyen..lehet együtt voltatok. nem vágod? csak azé mert sztem neki gecire bejönne ez a blogoldal ő is akart vmi ilyet csinálni...
Erik C 2010.01.18. 15:59:08
makaii84 2010.01.18. 16:10:02
Erik C 2010.01.18. 16:13:07
makaii84 2010.01.18. 16:19:28
MrRichfield 2010.01.18. 16:26:53
makaii84 2010.01.18. 16:28:11
rossgeller 2010.01.18. 16:36:39
longwell 2010.01.18. 16:39:19
MrRichfield 2010.01.18. 19:55:00
makaii84 2010.01.18. 21:06:08
ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.01.18. 21:39:41
igazából csak ezt nem értettem, a Lidl borral nyilván vicceltek, azé az lejött a boros posztból, hogy nem kúllistás. XD
ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.01.18. 21:42:39
apámnak vannak argentin barátai is meló miatt, meg sokat jár ki, nekik mondjuk argentin bélszínt hozattunk de azt is a nővel bécsből és teljesen izlett nekik XD szóval van ez közelebb is azért. és japán export marha is van, ott sörrel maszírozzák a marhákat, érezni is az ízén tökre, ha így becsukod a szemedet (mindkettőt XDDDD)
janila 2010.01.18. 21:54:06
Steve Chronicle 2010.01.18. 22:09:33
mert geci sok+iphonerol irok.otthon szerintem egyszerubbeket erdemes fozni,mert azert egy agnus belszint veletlenul elrontani draga mulatsag.
Meg sajnos magyarorszagon az alapanyagok sok utana jarast igenyelnek.bezzeg londonban vagy ny-ban nem.de ne almodozzunk,itthon sose lesznek jò delik,mint kint.igy viszont nem tul hasznos a poszt,de stilusos.irjatok hetkoznapibbakat is,pl.divat,haj,ettermek.etterembol tok sok jò van,pl. Ide illik az ocean,az a legjobb haletterem budapesten
MrRichfield 2010.01.18. 23:11:02
MrRichfield 2010.01.18. 23:18:20
ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.01.19. 08:07:43
makaii84 2010.01.19. 10:38:28
Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.22. 14:34:38
Feketecsuklya 2010.01.26. 13:10:07
Írsz egy posztot bélszínről, és kiraksz egy bárány french rack fotót, ami mellett ott vigyorog még a szál rozmaring is?
Valamelyik buzi meg a királyrák ollóját eszi?
Ne basszátok már szét az agyamat...
A homár olloját eszegetjük, a farkát meg mindegyiknek.
Nem kifinomultak vagytok, hanem kis tudatlan fasszopó sznobok!
Erik C 2010.01.26. 13:14:54
Feketecsuklya 2010.01.26. 13:17:25
Over 2010.01.26. 13:18:51
Feketecsuklya 2010.01.26. 13:18:56
Feketecsuklya 2010.01.26. 13:20:58
Hozzassátok Bécsből, megérdemlitek...
Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.26. 13:30:39
Over 2010.01.26. 13:36:57
nyugtass meg légyszi az emberiségbe vetett maradék hitem megörzése érdekében, hogy ezt csak viccből mondtad!
Sajnos még apukádnak sincs annyi pénze, hogy megrendeljen egy új rákfajtát az evolúciótól.
Feketecsuklya 2010.01.26. 13:37:16
Küldjek egy linket a Kurucnak?
Lenne itt vigadalom.....
Over 2010.01.26. 13:42:44
Feketecsuklya 2010.01.26. 13:44:23
Cool-osan, kifinomultan....
Még én is médiumra szoktam sütni, pedig elég nagy állat vagyok...
ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.01.26. 13:53:59
@Feketecsuklya: ilyen sípoló rohadt idegesítő hangot ad a vízbe, mondjuk ezt is meg lehetne szűntetni ha lenne egy új rák, ami ilyen fullextrás exlusív és direkt evésre termesztenék.... nem mintha a mostanik nem direkt evésre vnának YDYD nyami
ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.01.26. 13:55:22
Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.26. 14:04:02
Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.26. 14:04:39
Feketecsuklya 2010.01.26. 14:05:05
ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.01.26. 14:40:20
zyl187 2010.01.26. 14:53:02
Feketecsuklya 2010.01.26. 15:03:57
Kamuból lusta lennék ennyit írogatni, de a franc se tudja...
a krumplics · http://krumplishow.blog.hu 2010.01.26. 15:18:03
kukatr 2010.01.26. 16:49:13
Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.01.26. 16:52:17
A bélszínt sokféleképpen el lehet készíteni.
Sőt a steak-et sem háromféleképp lehet átsütni.
8 fokozata van.
Raw, blue, rare - ilyenekről hallottál már?
Amúgy olyan ez a blog, mint a honlapok az internetkor hajnalán, mikor kétoldalt lobogott a pixeltűz, pörgött a koponya, a honlapkészítő meg ontotta az okosságot a népnek mindenről, a Turbo Pascal programozástól az aranyhörcsög-tenyésztésig.
Over 2010.01.26. 17:03:34
"rákosborasztón" öreg hiába van akármennyi lóvéd, ha nem bírod el a kapát hazáig kergetnek. Nyugodtan lehet a vidékieket, meg a falusiakat oltogatni, 1000x olyan emberek, mint te.
Over 2010.01.26. 17:05:29
Egészségetekre. Majd ha véreset szarsz gondolj rám ahogy röhögök rajtad és eszem a rántott húst sültkrumplivaa
Vegyi Ali 2010.01.26. 23:49:43
Az a zöld fos is szét van folyva, a hús meg nem is bélszín, hanem BÁRÁNYBORDA, basszus!!!.... Kurva ciki!!!
Amúgy az argentin marha lószar, csak a kobe-i!
Ja, és ha már, akkor francia fois gras-val sokkal elegánsab, mint ez a proli amerikai párosítás...