Mivel az én asztalom ezen a stílusblogon kicsit érettebb fejjel olyan lehetőségeket összehasonlítani amik közül a választáshoz fontos a személyes tapasztalat és bizonyosfokú hozzá értés, most is egy sokakat talán érdeklő témát szeretnék kibontani, amit Erik már kétszer is érintett.  A jólápoltság kellékei következnek.

Köztudott, hogy a férfiak arcbőre genetikusan durvább mint a nőké, de az nem annyira hogy ugyanúgy "működik" tehát ugyanúgy igényli az ápolást. Ahogy a szem a lélek tükre úgy az arc az igényességé. A 21.-ik században nincs helye az elhanyagolt acne-s (pattanásos), zsirtól csillogó, vagy éppen kiszáradt és hámló arcbőrnek! Uraim! Foglalkozzunk magunkkal!

Az arcápolás az arcbőr megtisztításával kezdődik amit nem illdomos "sima" szappannal vagy tussfürdővel megoldani zuhanyozás közben. Első lépés: tisztítás. Ehhez én Biotherm T-Pur intense-t használok, ami a borotválkozás előtt is tökéletes. Kozmetikai vattával áttisztítjuk az arcot, langyos vízzel leöblítjük. Második lépés: borotválkozás. Mindenképpen a zselét ajánlanám (Biotherm, esetleg a Clinique aloés zseléjét) és a Gilette vibrációs ötpengés borotváját. Akármennyire is a legjobb ez a borotva, óvhatatlanul kikezdi az arcbőrt ezért jó ha az ember ún. after shave repair krémet vagy zselét is használ. Ez meggátolja a kipirosodást. Harmadik lépés: nappali krém. Az egész napos környezeti-ártalmaknak kitett bőrt ebben a téli időszakban a legpraktikussabb self-tanning (önbarnítós) adalékkal elláttott krémmel kezelni, ilyen a Biotherm-nek a High Recharge Natural Bronze krémje (piros tubusos) ami még a fáratságot is kisímítja némileg. Negyedik lépés: az igazán fáratt bőr az éjszaka során nyugszik meg, amihez elengedhetetlen az éjszakai krém. Ehhez én nem klaszikusan éjszakai de nagyon hatásos krémet ajánlok a Clinique Maximum Hydrator-t, de "classic" éjszakaiban a Biotherm-nek az Age Fitness szériában (szürke tubusos) van ilyenje. Ötödik lépés: szem környék. Bármennyire is fiatal az ember egy buli, a sok munka a kevés alvás megviseli a szemét. Érdemes egy táskában simán elférő ceruza-alakú Clinique terméket beszerezni és magunknál tartani és néha átdolgozni vele a szem környékét. Frissítő érzés és csökkenti a szem beesettségét. (Yeux anti-fatigue cold serum) Hatodik lépés: ajak ápolás. A cserepes száj csúnya. Ezért érdemes magunknál tartani egy márkásabb stift-et, ebben én a The Body Shop Shea Butter-es stift-jére esküszöm. Hetedik lépés: természetes hidratáció. Igyunk minden nap legalább két liter ásványvizet! Ami szerintem nagyon cool mostanság az a Voss nevű norvég víz, amit egyre több helyen kapni és megfizethető (400 Ft körül van egy üveg, a képét a különleges üvegforma miatt be is tettem). Extra lépés: aki eddig kipróbálta mindenki dicsérte a Gaultier Les Beaux Yeux) szemceruzáját ami szempillaápoló is egyben és tulajdonképpen sminktermék, az egyetlen amit szerintem férfiaknak is érdemes használni mert a hatása nem feltünő mégis láthatóan jó kontúrt ad a szemnek.

A minden napos törődés arcunkkal nem vesz igénybe sok időt, nem többet mint mondjuk elolvasni a sport híreket vagy meginni a második kávét cigivel, mégis a hatás drámai. A felsorolt szinvonalú márkák egyes termékei 7-12 ezer Forintba kerülnek, egy kezdőcsomag a fontosabb dolgokkal 50,000 forintból megvásárolható, de mivel keveset (fél mogyorónyi kb.) kell használni belőlük legalább fél-egy évig elegek. Vagy gondolkodhatunk úgy hogy két normális parfüm ára és a parfüm nem ápol csak illatosít!

Az otthoni arcápoláson kívűl egyre több lehetőségünk van nekünk Férfiaknak különböző speciális arckezeléseket igénybe venni az erre szakosodott (akár kifejezetten csak Férfiaknak nyitott) szinvonalas kozmetikai szalonokban. Ha felmerül rá igény ezekről egy következő poszt-ban írok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bthebest.blog.hu/api/trackback/id/tr361722480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kop 2010.02.02. 14:01:55

Nagy ámulatomra ezzel a posttal többé-kevésbé egyet kell értenem.
Azonban szerintem nincs szükség 50k-s kezdőcsomagra, de még 10k-s ra sem. Egy sima szappan is megteszi, tusfürdő, egy jó dezodor, after shave, satöbbi. Nem kell túlspirázni, az utcán járkálva mindenki nagyívben leszarja, hogy te most Old Spice after shave-et használsz, vagy netán Str8-et. Senkit nem fog érdekelni. A lényeg, hogy nem leszel büdős, hanem illatos.

+ még szerintem ami megfizethető ásványvíz, az nem 400 Ft közel sem. A lényeg hogy víz legyen. Pölö attól senki nem lesz sikeres svájci üzletember, hogy egész életében csak svájci ásványvizet iszik.

Over 2010.02.02. 14:08:26

@Kop: Így van. De Steve meglepően jó posztokat ír attól függetlenül.

És még viszonylag értelmes is, a többiekhez képest, veszi a kritikát.

Bár hozzátenném, Kopp koma, hogy azért egy sima szappannál tényleg el lehet tovább menni egy férfiembernek is, de 50ezer,sőt 10 ezer is erős túlzás.:D

Steve Chronicle 2010.02.02. 14:10:39

@Kop: Örülök hogy érdekesnek találtad! ;)
A sima szappan hosszú távon sajnos nem teszi meg. Ez kb. olyan mint egy sima Opel és egy Lexus közötti különbség, mindkettő autó és az Opel tulaja elégedett is vele mégis a Lexus más élmény. A különbség hogy az arcodat életed végéig hordod ezért fontos oda figyelni rá! Az Interspar polcain található arcápolási termékek a szerény kategóriát képviselik bár azt kell mondjam tulajdonképpen díjazni illenék azokat akik legalább azokkal próbálják karban tartani magukat.
A Voss víz csak szimplán jól néz ki (+ norvég artézi víz, azért az elég különleges), jó elővenni a táskából, mindenki odafigyel rá és elismerő pillantásokat kapsz vele. És egy sör ára és sokkal egészségesebb.

Kop 2010.02.02. 14:11:23

@Over: Jaja, egy randira azért több kell. Be bőven kijön 5k-ból még a törülköző is.

Kop 2010.02.02. 14:12:47

@Steve Chronicle: Akkor már inkább én az Evian vizet favorizálom, de nem tudom hogy azt lehet-e itthon kapni 2 literesnél kisebb kiszerelésben.

Over 2010.02.02. 14:13:18

Ugyanakkor szemceruzát ne használjon egy pasas...

Meg azért pár helyen vannak benne túlzások, amit én nem vállalnék be, de azért többnyire a tolerálható kategóriában.

Ezen viszont sajna nem lehet röhögni, de jó látni hogy valaki aggyal tolja a posztolást a csapatból.

Steve Chronicle 2010.02.02. 14:13:57

@Steve Chronicle: Mondjuk egy haverom állítólag Voss-szal mos arcot ami felesleges (bár néhol a csapvíz néha barna, ami ki tudja mitől az, szóval az ásványvizes fogmosást pl. nem itélem el).

Over 2010.02.02. 14:14:48

@Steve Chronicle: végül is 400 forintért ki lehet bírni párszor...

Hapszi 2010.02.02. 14:16:52

Nem is tudom.. én csapvizet iszok, csapvízzel mosom a fogamat, arcomat és ugyanúgy élek mint ti. Hogy csinálom? :D

Over 2010.02.02. 14:18:53

@Hapszi: igen még ezt mondom, hogy még mindig kicsit elrugaszkodott, de azért remélem látjátok kedves szerzők, hogy ha normálisan van tálalva a dolog a reakciók is mennyire mások..

Hapszi 2010.02.02. 14:21:51

ja és nekem valahogy 2 lépésből megvan a szép arcbőr: villanyborotva aztán nivea after shave balzsam. Kevesebb pénz, és mégis ugyanaz az eredmény :D Valamit most már tényleg jól csinálok...

nibiki 2010.02.02. 14:34:40

Wow ismét egy szupi poszt! Férfi arcápolás IGEN IGEN IGEN!!! Az én pasijaim szerencsére mind megnevelődtek, ha eseteleg még nem voltak azok :)) Én az utóbbi években a L'Occitanere esküszök! Nem csak azért mert full természetesség hanem, mert nem kinoznak állatokat miatta, meg amúgy is PETA fan vagyok. Szuper cuccok!!! Pasiknak kifejezetten a Cade Juniper Bark Scrub arcradir és utána Youth Concentrate hidratáló és ránctalanitó. Legalábbis én ezt vetettem meg a pasikkal mert ez vált be :) És ami nagyon fontos még az arc kiegészítő hidratálására napközben a Citrus Verbena Revitalizing Mist Face & Body citromos arcpermetet javaslom fiúknak lányoknak egyaránt.

Over 2010.02.02. 14:37:55

@nibiki: ha Peta fun vagy akkor ajánlom az előző posztot xD kihullik a hajad ha elolvasod...

nibiki 2010.02.02. 14:42:30

@Over: Juj az durva volt. Főleg mert nekem yorkim van és nagyon imádom!!! És a nagy kutyáktól félek is mert sok olyan agresszivek, mondjuk ha az előző posztot olvasom akkor lehet hogy az ilyen idióták miatt :((

lampaules 2010.02.02. 14:47:22

@Hapszi:
csakhogy niveával nem lehet elismerő pillantásokat bezsebelni és magadat égeted vele

Buksifüles 2010.02.02. 14:54:00

Gratula! Összeszedett, értelmes, érthető poszt. Bár nem feltétlenül az én ízlésem.

Csak piszkálódásképpen jegyzem meg, hogy egy-két helyesírási huba azért benne maradt... :)

Over 2010.02.02. 14:55:41

@esszelelj: a poszt jó, a kommentek jók eddig, ne baszd el.

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.02. 14:57:40

Voss!!!! IGEN! XDXD Én néha ha marad az üvegben és a reggelit nem bontom ki este (mert elszaporodnak benne a baktériumok) fogat is ezzel öblítek. Pláne mert a benne lévő antioxidánsok nem kezdik ki a fogselymet, így az kevesebbszer szakad, és ugye ha nem egy húzásra tisztítod meg a fogadat akkor ott egy törésvonal lesz ami nano méretű, viszont évek múltán repedést okozhat, még ha a fehérséget évi 2x-i fehérítéssel sikerül is fennt tartani öregebb korban. Én igyekszem úgy csinálni hogy necsak azért nézzek ki jól mert fiatal vagyok hanem idős koromra is megtarthassam ezt, hogy pl az esküvői képeket ne kelljen agyonretussálni YD

Over 2010.02.02. 15:02:27

Amúgy 400 magyar pénzért mekkora kiszerelés ez a Voss? Fél liter, egy lityi.. esetleg 2?:D

Over 2010.02.02. 15:05:29

Jó, tudom naívproli kérdés, de azért érdekel..

calvin klein 2010.02.02. 15:06:00

Steve:

korrekt a cikk, ami meglepő! annyit tennék hozzá, hogy hazánkban nemzetközileg elismert ásványvizek találhatóak. Példának okáért ott a Szentkirályi. Szóval szerintem bőven van olyan jó mint a Voss, és legalább magyar- szóval segítsük ennyivel derék polgártársainkat, hogy őket gazdagítjuk:)

Over 2010.02.02. 15:07:25

@calvin klein: így van, a Szentkirályi már nem egyszer díjat is nyert, tehát valószínűleg megteszi:D még akkor is ha olcsóbb, meg nem olyan fasza a palackja, mint a vossnak:D

Hapszi 2010.02.02. 15:08:14

@Over: 375 ml (4 korty víz :D )

Over 2010.02.02. 15:09:19

@Hapszi: ehh:S.. akkor kihagyom az életemből:D

Over 2010.02.02. 16:06:42

Ehh, Steve, amíg ilyen normálisan posztolsz sose fogod megdönteni a komment csúcsot :D

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.02.02. 16:20:24

Én három fontos dolgot hiányolok:
1. ARCTONIK fertőtlenítéshez, frissítéshez, pórusösszehúzáshoz...
2. FÉNYVÉDŐ mert a napfény öregíti a legjobban a bőrt, férfiaknál, nőknél egyaránt
3. ARCRADÍR puhít, tisztít, egyebek

Frucsasz 2010.02.02. 17:29:58

Nem hittem volna, hogy ilyet írok, de ennek a posztnak van létjogosultsága. Még ha a márkabuzisággal meg az árkategóriával nem is értek egyet, mert szerintmegiazán jó arcápolási termékeket lehet kapni olcsóbban is (pl Nivea), de alapvetően igaza van.

@Virgogirl: Az arctonik sztem a férfiaknál az after shave-be van építve, és ezt említette a srác. A fényévőd meg ma már minden jobb nappali krémben benne van.
De az arcradírt heti 1 v két alkalommal én is pártolom.

A márkákról: kipróbáltam már elég sok vackot, vichytől a biothermen át a niveától a l'orealig, de nem mindig a legdrágább a legjobb. Meglepő módon egy teljesen noname arckém lett a kedvencem, ami a DM saját márkás termékei között van (azt hiszem, alverde). Fényvédős, hidratál, önbarnít, és teljesen bio-öko-csúcsszuper. És mindezt kb 400 ft-ért/tubus (nem nagy kiszerelés, de legalább 3 hónapra elengendő)...

Az a legfőbb gondom ezzel a poszttal, hogy míg a többi bicskanyitogató baromságnál tutira veszem, hogy fake, ilyenkor mindig elgondolkodom... Akárki is írta, tudja, miről írt. Ez valahogy elbizonytalanít, mert felmerü la lehetőség, hogy ezt az oldalt tényleg komolyan gondolják valakik. És ha tényleg komolyan gondolják, akkor az összes többi poszt (pl a kutyás) határozottan és aggasztóan debil és korlátolt.

Over 2010.02.02. 17:58:50

@Frucsasz, az őzikelány:Ez igaz. Pl pont a niveat húzta le valaki, holott köztudott, hogy generációk óta gyártanak színvonalas termékeket, az áruk, pedig épp azért alacsony, hogy minden réteghez eljusson. Semmi köze az alacsony árának a minőséghez. Direkt ilyen.

(egyébként nem vagyok metró:D csak van egy enyhébb bőrnyavajám ami miatt kicsit többet kell foglalkozni ilyen dolgokkal, mint egy átlagos alföldi faszinak:D)

Kop 2010.02.02. 18:17:03

Gyerekek. Fogat kell mosni rendszeresen és alaposan, és akkor nem kell mindenféle vegyi szarral hathavonta fehéríteni. Ennyi.

Justin Seattle 2010.02.02. 18:34:28

naggyon king a post ! Éppen, mostanában nézegetem ránctalanító után, 27 éves vagyok, de sajnos vannak szarkalábak a szemem körül. :((( Valaki itt mondta a Youth Concentratet, vannak vele tapasztalatok vkinek?

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.02.02. 19:01:08

@Frucsasz, az őzikelány: igen, persze, de ha külön ki van emelve a szemcerka, akkor legyen má' kiemelve az arctonik meg a fényvédő is :) pl. szerintem az utóbbi fontosabb, mint a szájápoló

Regina Filangi 2010.02.02. 19:04:04

Gratulálok, végre egy értelmes írás. Persze egy-két helyesírási hiba becsúszott, de összeségében összeszedett, jó írás lett. És értelme is van! Ha így folytatjátok visszavonom a tegnapi szidalmaimat:P

Pinczes.Laszlo 2010.02.02. 20:05:05

Leszarom mennyi helyesírási hiba van benne, amíg a tartalom színvonalas, addig nem érdekel a csomagolás. Steve, nem akarsz inkább külön blogot indítani?:D

Ami tetszik, az az, hogy tudod miről írsz, azt színvonalasan, nem lenézően teszed, az meg, hogy más árkategóriákban mozogsz mint sok kommentelő, az már más dolog, állítólag megdolgoztál érte.

Over 2010.02.02. 20:27:33

eddig se az volt a baj, hogy más árkategóriákban mozogtak, de elő lehet adni így is meg úgy is ahogy erikék (szarul)

Bérgyilkos Bohóc 2010.02.03. 01:49:57

Voss víz...öcsém. De miér'? Győzz meg bazze hogy miért igyak Vosst a Szentkirályi helyett. Esküszöm, ha a csapvizet ilyen exkluzív üvegben palackoznám, úgy innád mint a kis angyal.

Másrészt igen kíváncsi lennék, hogy a kultúra, a szellemi igényesség, az intelligencia fejlesztése kinek az asztala? Van a csapatban olyan bátor jelentkező, aki megpróbál a témában egy értelmes posztot összehozni.
Gondolom hatalmas falat lenne. Érzem, ahogy Himalájaként tornyosul előttetek ez a legyőzhetetlen akadály.

mokusmoki 2010.02.03. 10:50:53

Steve: te vagy a legnormálisabb itt a postolók közül, mindig jókat írsz. Lehetne egy saját blogod

mokusmoki 2010.02.03. 10:55:21

jah és igen, nem muszáj 50 ezres csomag. Parfüm, arctisztító (egy receptre kaphatóra esküszöm.. clean & clear-ek nem jók), tusfürdő, aftershave, barnító-testápoló csomag kijön 3 hónapra kb 20-25ezerből (és akkor adtál a minőségre is)

Swabian Hill Wayne 2010.02.03. 13:06:46

Hy all 8)) Kiraly a post Steve mar megint! Hat nem tom a borotvalkozas szerencsere nekem nem actualis mert nem vagyok tul szoros - ezert lezeres beavatkozassal megoldottuk h ne is kelljen 8))

Mitya Ivanov 2010.02.03. 14:07:23

én azt nem értem, hogy ha valaki borotválkozik, majd aftersévvel bekeni az arcát, ami nem alakoholos, hanem krémszerű, akkor utána még hogyan lehet krémet rákenni? Mert a borotvazselének, és az aftersévnek is van hidtratáló hatása.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2010.02.03. 14:16:04

@Swabian Hill Wayne: mi van? lézerrel elintéztetted az arcod? Szerintem Te nem nagyon vagy normális, vagy én élek valami fura világban

eznemisénvagyok 2010.02.03. 14:25:44

"Extra lépés: aki eddig kipróbálta mindenki dicsérte a Gaultier Les Beaux Yeux) szemceruzáját ami szempillaápoló is egyben és tulajdonképpen sminktermék, az egyetlen amit szerintem férfiaknak is érdemes használni mert a hatása nem feltünő mégis láthatóan jó kontúrt ad a szemnek."

Hova keveredtem?

balage_81 (törölt) 2010.02.03. 17:28:32

egy dolog nekem nagyon hiányzik a posztból, mégpedig az, hogy a mozgás, a rendszeres sportolás (izzadás, szauna, stb) és az egészséges kaják fogyasztása sokkal fontosabb, mint ezek a bőrszarok. meg hát születni is jó bőrrel kell, de az anyagcsere a bőrben is meg kell hogy valósuljon

Kop 2010.02.03. 17:41:46

@Swabian Hill Wayne: Akkor leszel pácban öregem, ha időközben a szakáll bejön a divatba :D

zalatgal 2010.02.17. 02:11:55

Te valami buzi-féle lehetsz...
süti beállítások módosítása