Egészséges dolgok

2010.02.01. 08:30

Próbálnám eloszlatni a félreértéseket, hogy szerintem például csak a külsőségek a fontosak, pedig szerintem is igaz az a szólás, hogy az egészség a legfontosabb. Éppen ezért megpróbálnák rávilágítani, hogy mik fontosak ahhoz, hogy egészségünket megőrízzük. 

 

Higénia
 
Rengeteg ilyen baktérium van, amik károsak az egészségre. Ezeket mosással tudjuk eltűnteni rólunk, ezért nagyon fontos a rendszeres fürdés. Jázminolajt érdemes csöpögtetni a fürdővízbe mert az rengeteg dologra jó. Jó alaposan fürödjünk le esténként, ami kiváló időtöltés is, érdemes bekapcsolni a kádon a masszírozót és relaxálni, ami mentálisan is megtisztítja az embert. Reggelenként a zuhanyzás pedig felfrissíti az embert, szerintem ezt akkor sem nagyon kéne kihagyni, ha az ember hajnalban 8-9 körül ébred, például a felfrissítő hatása miatt is. 
 

Hidratálás

 
Ez a latin eredetű szó a bizonyíték arra, hogy már az ókorban is foglalkoztak a szépségápolással. Az alapos bekrémezése a testnek és az arcnak elengedhetetlen, és egyáltalán nem csak nőknek! A férfiak bőre is ugyanúgy tud kiszáradni vagy zsírosodni, ami nem megengedhető, így bőrünkhöz való krémet kell választani.
 
Délutáni alvás
 
Azok akik nem alszanak eleget sokszor bizony egészségtelenebbek mint mások akik odafigyelnek egésszégükre. A délutáni alvás akár csak egy vagy két órára is rendkívül fontos. Nyugaton ezt az időszakot nevezik sziesztának, mikor mindenki alszik. Nálunk sajnos még nincs nagyon elterjedve, de érdekes összefüggés hogy az átlagéletkor sem olyan magas mint ott... 
 
Mozgás
 
Nem véletlenül foglalkoztunk a sportokkal az előzetes cikkekben, mert bizony azok is egészség szempontból is fontosak nemcsak mert jó dolgok. Amit tanácsolnék hogy mielőtt kipróbálunk egy ilyen sportot személyi edzőt vegyünk. Ugyanis a személyi edző az tudja az ilyen izmokat  hol vannak és azokat hogyan kell kidolgozni és felerősíteni. Ezáltal nem sérülünk le és alkalmasakká válunk a sportolásra. Vannak akik szerint például a joga is egyfajta mozgás, ezt azok számára mondom, akik annyira nem szorgalmasak hogy tényleg mozogjanak, de egészséges ez is.
 
Táplálkozás
 
Nagyon figyeljünk oda arra hogy mit táplálkozunk! Amik veszélyes eledelek azok a zsírosak meg nagyon cukrosak, ezeket tehát kerüljük. Nőknek elég salátát enni esetleg napi 5-10 dekagramnyi fehér húst, csirkéből halból szójából, az anyukámat is érdemes lenne megfigyelni hogy mennyivel egésszégesebb az ilyenek betartása miatt. És nem azért mert az én anyukám, hanem mert igényes a saját testével szemben, és a zsírleszívás sem egészséges állandóan, ezért érdemes megfogadni a jótanácsokat a nőknek ezen a téren. A férfiak ugyanis erősebbek, több kalóriára van szükségük, ezért más kategóriák a nők, nem azért mert lenézem őket. Alapanyagot sajnos csak minőségit szabad venni, azért mondom hogy sajnos mert ezek drágábbak, de talán érdemes lehet ilyenre spórolniuk az embereknek. De nem is mindig a pénzról szól ez is, hanem a tájékozottságról, mert például a Kulináriszban elég sok alapdolgot lehet kapni nagyon olcsón, és jobb minőségűeket mint az ilyen Tescosok. 
 
TIPP! Higgyétek el hogy sokkal jobban megéri megfogadni ezeket a tanácsokat és akár spórolni a jobb dolgokra nektek, mert az orvosok inkább drágábbak. Viszont akik már betegek csak a pénz miatt ne gondolják úgy hogy nem mennek orvoshoz, vagy csak mert félnek. Én ezt a helyet ismerem: http://www.drrose.hu/ elég sok orvos van ott tehát bármilyen problémára tudnak gyógyítást, mindenképpen érdemes lehet a betegséggel orvoshoz fordulni, mielőtt az embernek kórházba kell mennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://bthebest.blog.hu/api/trackback/id/tr801717927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2010.02.01. 09:00:50

tuti fake
ez az okfejtés viszont parádés:
Ez a latin eredetű szó a bizonyíték arra, hogy már az ókorban is foglalkoztak a szépségápolással.

Kop 2010.02.01. 09:09:34

"Próbálnám eloszlatni a félreértéseket, hogy szerintem például csak a külsőségek a fontosak..."

Oh-My-Fucking-God. Először azt hittem, észhez tértél. Btw, hanyas voltál te biológiából? Jaa, akinek telik személyi edzőre, annak nem kell tudnia, hol vannak az izmok.

Na jó, elmondom mit gondolok.

1) Kamu az egész. Egy elborult szociológushallgató bugyuta kísérletében mi, kommentelők vagyunk a kísérleti patkányok. Ez esetben nem érvényes a 2). Kivéve, ha elemzést akarsz írni az eredményekről, Tisztelt Szociológushallgató;

2) Tisztelt Erik C, és pajtásai: Leereszkedő stílusban, nagymenőkként osztjátok az észt, holott közel sem vagytok azok, maximum csak szeretnétek azok lenni, de nagyon rossz irányba haladtok. A bejegyzéseitek írásképéből és tartalmából süt a tudatlanság és a felületes igénytelenség, művelődni és könyveket olvasni ezek szerint már nem úri kiváltság. A szüleitek pénze nélkül senkik lennétek, nagy nullák, mert még annyi élettapasztalatotok sincs, mint az itt kommentelőknek. Ti pénzért mindent megkaptok, és ezt rendszeresen az orrunk alá is dörgölitek, fogalmatok sincs például, milyen érzés hosszú éjszakákat áttanulni a jobb vizsgajegyért, fogalmatok sincs, milyen tömegközlekedni mert drága a benzin, milyen évekig spórolni az új hűtőre, fogalmatok sincs, hogy kell krumplit hámozni vagy fát hasogatni. Fogalmatok sincs, milyen érzés titkos jótevőként hó végén az ösztöndíjamat elutalni a szülőknek, hogy ki tudják fizetni otthon a gázszámlát, mert az apád-fajta pénzes főnöküktől még félniük is kell, nem hogy emelést nem ad.

És mindenekelőtt lefogadnám, hogy egyszer sem főztetek még egymagatokban vacsorát a családnak, hogy mire hazaérnek a melóból, legyen mit enniük. És még akkor mi vagyunk a prolik?
Fogalmatok sincs semmiről, műveletlenek vagytok és igénytelenek, olyan hamis világképetek van mint egy óvodásnak, és azt hiszitek, hogy az a normális. Én is elit gimiben tanultam, műszaki területen fogok kutatóként diplomázni és TDK-zni bő egy éven belül, úgyhogy ne kezdjetek itt arcoskodni a nem létező stílusotokkal, mert én tudom, milyen érzés megdolgozni valamiért. Ti nem tudjátok. De adja az ég, hogy egyszer megtapasztaljátok. Egyszerűen olyan szinten gagyi dolgokat hordtok itt össze, hogy lehetetlen titeket komolyan venni, mindenki rajtatok röhög, ne próbáljátok bemesélni senkinek, hogy érettségi előtt álló fiatalok vagytok, mert nem éritek el azt a szintet. Egy érettségizőnek bizony milliószor több sütnivalója van, ti meg olyanok vagytok, mint egy csapat elkényeztetett ficsúr, akik azt hiszik, hogy ha már iPhonejuk van és BMW-t kapnak szülinapjukra, akkor már felsőbbrendűek, és okítaniuk kell az alsóbb rétegeket. Összefoglalva: bunkók vagytok, és ezen csak a tanulás segít, a pénz nem. El vagytok tévedve, fiacskáim, blogírás előtt valami alapműveltséget kellett volna magatoknak szereznetek, mert ez így nem fog menni. Azt is csak remélhetem, hogy felfogtátok amit itt írtam. De azért csak próbáljátok meg, hátha megy.

Over 2010.02.01. 09:15:04

Hajnalban 8-9 körül? Hát öcsém inkább tovább sem olvasom innentől. borítékolom, hogy faszság az egész.

Már ebből is látszik, hogy semmi értelmeset és hasznosat nem csináltál még életedben.

meztelencsokolade 2010.02.01. 09:39:39

@Over: olvasd csak tovább! érdemes.

meztelencsokolade 2010.02.01. 09:45:01

Kedves Erik! Haragszom rád! Nem megmondtam tegnap, hogy a zenéről fogsz ma írni? Hát szabad így viselkedni?! Erik! Most azonnal írsz egy bejegyzést a zenéről, míg szépen vagyok!

ndydck 2010.02.01. 09:45:13

Hey guyz;) Erik, megint nagyon fontos dolgokra világítottál rá, és nagyon élvezhető stílusban írsz, de ezek elég alapvető dolgok, ami mondjuk nem baj, mert sokaknak azért ez nem annyira alap. De néha azért belemehetnél egy-egy témában részletesen is, hogy a kifinomultabb olvasóidat is kiellégítsd. A táplálkozás, vagy a délutáni alvás simán megérne egy full post-ot.

@Kop: nem tudom miről beszélsz, mert túl hosszú, és nincs időm elolvasni, bár ha nem tudod összefoglalni a mondandódat röviden, akkor valószínűleg nem is reveláns (fontos). "Ha több időm lett volna, rövidebb levelet írtam volna" - Ciceró

Erik C 2010.02.01. 09:50:09

@meztelencsokolade: ne haragudj de egy egy cikkre azert fel is kell keszulni es azert a zene tenyleg nagyon fontos de olyan szerteagazott dolog is. az indien belul is szamos fontkos zenekar van es ez meg csak az indie es mar ott is pl a moog megerne egy onllo cikket mert vilagszinvonalu egyuttes.

meztelencsokolade 2010.02.01. 09:50:33

@Kop: persze, hogy kamu az egész...bár ehhez nem kell szociológusnak lenni...
Erik szemszögéből ez végtelenül szórakoztató lehet...ha van az embernek ideje ilyesmire - és azért ezeket gyorsan meg lehet írni, ha valaki tehetséges (és Erik az) - hát már csak a puszta mulatságért megéri. Nem mondom, hogy mindenkinek szórakoztató lenne és azt sem, hogy meg kell érteni, hogy mi szórakoztatja Eriket, de én megértem őt. Mulat.

meztelencsokolade 2010.02.01. 09:52:09

@Erik C: mi a szar az az indie?
Másfelől meg nem érdekel, hogy mennyit kell készülnöd. Állj neki!

ndydck 2010.02.01. 09:59:10

@meztelencsokolade: releváns, bocs. iPhone-ról nehéz mindent megnézni Google-ben

Buksifüles 2010.02.01. 10:11:30

Nekem a higénia tetszik. Még véletlenül sem higiénia. :)

spájdernecc 2010.02.01. 11:01:33

@Erik C:
az indie 94-ben ment ki a divatból
kb a grunge-al együtt

IndaMuncher 2010.02.01. 11:25:36

Állat jó poszt, engem szórakoztat a blog. Megnéztem ezt a Dr Rose honlapot. Wáó, "a Dr. Rose Medical Center Budapest egyetlen ötcsillagos magánklinikája"
Ti aztán tudtok élni. :)

Over 2010.02.01. 11:32:50

@spájdernecc: a Grunge nem ment ki a divatból, hanem Kurt mester átkatapultálta magát a túlvilágra, és a nirvana végével már nem lehetett tovább grungeról beszélni. (ugyan voltak még próbálkozók, Hole, Pearl JAm) de a nirvanahoz hasonló áttörést egyik sem ért el, köszönhetően annak a sokknak amit kurt halála okozott a rajongókban.

Ugyan a Pearl Jam, a Soundgarden, az Alice in chains, a Hole is remek zenekarok (sőt az AiC és a Pearl jam zeneileg még jobb is mint a nirvana) de nyilvánvaló hogy halott stílust űznek.

Angliában pedig a Britpop, később az ebből tovább (vissza) fejlődött indie szerintem pont a grunge ellenkúltúrájaként jött létre, legalábbis pont a 90es évek elejétől számítjuk az alap zenekarok felemelkedését (oasis, blur, verve, suede, a mostani indie zenekarok ezeket a britpop huszárokat nyúlják, elég szarul)

Ez az ÉN véleményem, de kijavíthatsz, ha tévedek. De kérném normális stílusban.

Mitya Ivanov 2010.02.01. 11:37:43

@Kop: ez a blog nem komoly, csak egy kisérlet része, melyben azt tesztelik, hogy a kommentek hány %-a veszi komolyan, és hány %-a veszi poénra.

Bérgyilkos Bohóc 2010.02.01. 11:43:01

"érdemes bekapcsolni a kádon a masszírozót"
Ilyen idiótaságot még az a trendi milliomos palánta sem ír, akinek van a kádjában masszírozó funkció. Ez alatt azt értem, hogy próbálod ugyan azt a látszatot kelteni, mintha ez neked természetes lenne, de nagyon amatőr módon és szarul adod. A többi megint csak óvodás szintű Nagy Igazság az igénytelen megfogalmazással együtt újfent nevetésre késztet("A zsírok meg a cukrok veszélyesek")Erik, Erik...annyira béna vagy.
(gyk: persze én is tudom, hogy kamu de amíg egy hülye gyereknek ez a szórakozás, addig nekem az oltás:P)

Calogero 2010.02.01. 12:13:34

pedig annyira reméltem, hogy ez nem fake..
anyway, ez esetben óriás respect a blogért :)

Kop 2010.02.01. 12:17:18

@ndydck: nem tudom miről beszélsz, mert túl hosszú, és nincs időm elolvasni, bár ha nem tudod összefoglalni a mondandódat röviden, akkor valószínűleg nem is reveláns (fontos).

Akkor összefoglalom röviden: Ha szerinted olvasni tanulni proli dolog, akkor valószínűleg értelmezni se fogod tudni amit írok. Pláne, ha még a "releváns" szót is gugliból kell kinézned.

De ezzel most már számomra is világos lett, hogy kamu az egész. Most már előjöhettek, senki nem veszi be :)

Stimpak 2010.02.01. 12:26:53

Azért én sajnálnám ha kiderülne hogy tényleg kamu. Olyan jó volt utálni a gazdag-de-üresfejű-homárokat. Meg megpróbálni kis értelmet meg stílust tanítani... hehe, és pont ez volt az Ő céljuk is, ez vicces volt mondjuk. És mondjuk tagadhatatlan, hogy sok szép kifejezést tanultunk, a lovaglászást, meg a szexin mozgást, stb, kár lenne értük na. :D

Sonkatekercs 2010.02.01. 12:33:33

Kedves Erik C!

hány éves vagy? Ez nagyon sok mindent megmagyarázna.

spájdernecc 2010.02.01. 12:56:07

@Over:
dehogy javítalak:) ezek az egytőről fakadó garázszenekarok nekem elég egyformák, megakadtam a G&R -nél.

Regina Filangi 2010.02.01. 13:13:41

@Stimpak: :DDDD
@Bérgyilkos Bohóc: Én már találkoztam ezzel a kádban a masszírozó-dumával. Kiderült hogy a srác aki villogott vele, igazából egy pvc szőnyegről beszél amit a kád aljára lehet helyezni, valójában az anyukájáé volt mert a betegségére gyógyír. Nem lepődnék meg ha nekik is hasonló lenne:D

Erik C 2010.02.01. 13:19:55

@Regina Filangi: Most ez komoly hogy most meg a kádas masszírozóba kötöttök bele? Ez egyértelműen nem luxus kategória én mindenkinek a fürdőjébe láttam már ilyet, pedig már voltam már helyen. Persze nem kötelező dolog, de azért nem is a világ sokadik csodája!

Regina Filangi 2010.02.01. 13:21:17

@meztelencsokolade: Tehetség alatt mit is értesz? Mert ha Eric egy ötéves kisfiú, akkor valóban, tehetséges! Tapsoljuk meg a fiatalembert!

Regina Filangi 2010.02.01. 13:22:33

@Erik C: Gyorsan szaladj a szaunádba, kiheverni ezt a traumát.

Over 2010.02.01. 13:22:56

Egyébként most jut eszembe, hogy mi nem fikázunk. Csak okosabbak vagyunk, és SEGÍTÜNK, hogy te Erik, és a pajtijaid is azok legyetek. Csak segíteni akarunk hát, nem érted meg?

Ugye érzékeled a "finom" iróniát?

Kop 2010.02.01. 13:27:52

@ndydck: Tudod, sokat elárul egy ember származásáról, ha kiderül, hogy még olvasni se tud. Hasíthatsz te így fiacskám akármilyen verdával vagy "limitált edíciós" pólóval, számomra ugyanolyan írástudatlan suttyó parasztok maradtok. Valamelyikőtök fejéből kipattant, hogy "indítsunk tematikus blogot" (bár a "tematikus" szót erősen kétlem, hogy ismernétek), és a tematikával nem volt gond, a szakmai felkészültséggel annál inkább. Ez a blog így (azon kívül hogy mindenki halálra röhögi magát, ha olvassa) bizony egy nagy nulla, és nem több. Ülj le fiam, egyes.

Swabian Hill Wayne 2010.02.01. 13:33:50

Hey there guys 8))

Most masztam ki az agybol mar megint, OMG mekkora csapatas volt tegnap a Symbolba. A Patricia-nak Viranyosbol unnepeltuk a 20. b-dayt, hat elfogyott par uveg Cordon Vert, mondanom se kell!! Adtam az egeszseges eletmodnak, de hat nehanapjan el is kell engedni magunkat ugy istenigazabol.

Hat, a post-hoz annyit, h reggelire alltalaban Schweitz-i tejet szoktam onteni a Muesli-hez, de sajnos KV-zgatni is nemegyszer szoktam.

Erik C 2010.02.01. 13:36:33

@Swabian Hill Wayne: és szerinted ezek itt tudják hogy miaz? De nem is akarják megtudni inkább minket szólnak le, ahelyett hogy utánajárnának, és nem a sima rosszminőségű tejet innák tovább...Jellemző sajnos úgy látszik...

Regina Filangi 2010.02.01. 13:37:59

@Kop: :DDDD
Te, ez népbutítás! Már érzem hogy zsibbad a fejem a sok tirpákságtól! :D

Regina Filangi 2010.02.01. 13:41:58

@Erik C: Mit nem tudunk? Hogy a kis barátod bejárt általánosban angol órára és le tudja írni angolul a műzlit? Meg mert sznobságból nem írja ki magyarul hogy svájci tej? Annyira nevetséges, ez vagy kamu vagy a gyermeki elme szülte.

Erik C 2010.02.01. 13:43:09

@Regina Filangi: Az mért volna sznobság, hogy leírja hogy melyik tejet issza pontosan és nem csak azt hogy svájci??

Kop 2010.02.01. 13:43:53

@Erik C: Te, tudod mi az a tej? Tudod, az a fehér lötty, ami a tehén alján kijön, aztán azon melegében megy a bögrébe.
Ami te annak hívsz és amit iszol, az egy világossárga váladék, ami azután marad, hogy a"proliknak szánt" tejet már lecsapolták. Kifehérítik vegyszerekkel, adnak hozzá egy kis ízfokozót hogy testesebb legyen és állagjavítót, hogy jól mutasson, és hogy ne romoljon meg míg hetedhét határon áthozzák, teletömik tartósítóval. És mivel olyan messziről hozták, csapnak rá egy méretes árcédulát, mert tudják, hogy a magadfajta suttyúknak azt is el lehet adni, sőt, egyenesen vadásztok rá. Most akkor melyik a rossz minőségű?

Regina Filangi 2010.02.01. 13:46:28

@Erik C: Mert ugyanazt jelenti, és ha ti ezt annyira ismeritek nem kell hangzatossá tenni azzal hogy túlspékelitek. Így bármilyen sznob tud beszélni. Na megyek mert hívnak a "mobájlomon"

Erik C 2010.02.01. 13:47:02

@Erik C: Azért a svájci csokik kicsit híresebbek mint a magyarok, és talán a tej miatt is amiből gyártják, nem gondolod? Vagy véletlen volna?

binike 2010.02.01. 13:49:17

És mitől jobb az a tej?

Regina Filangi 2010.02.01. 13:49:39

@Kop: :D:D:D
Szerintem még tehenet is csak a dobozon láttak. Csss ne mondd hogy tehénből jön, még a végén nem isznak több tejet mert nem sztájlish.

Regina Filangi 2010.02.01. 13:50:53

@Erik C: Okostojás, a folyamatot is végiggondoltad, hogy a tej ebben a két formában hogyan jut el hozzád? Ah, pif. Reménytelen.

Erik C 2010.02.01. 13:51:08

@binike: Azért jobb az a tej talán, mert a hegységek füvét legelik azok az állatok, ami dúsabb. Például.

Regina Filangi 2010.02.01. 13:52:52

@Erik C: :DDD Micsoda okfejtés:DD Anyu mesélte este?

Kop 2010.02.01. 13:53:36

@Erik C: Te tényleg azt hitted, hogy a svájciak olyan hülyék, hogy az első osztályú alpesi tehéntejet importálják ide ki a kelet-európai suttyóknak?

Kop 2010.02.01. 13:54:31

pontosabban exportálják, mea cupla. De a lényeget remélem vágod.

Swabian Hill Wayne 2010.02.01. 13:54:40

@binike: sokkal jobb, mert az Alpoki legelok fuve jobbminosegu, mint az itthoni, a levego, minden tisztabb.

Swabian Hill Wayne 2010.02.01. 13:57:35

@Kop: a Schweitz-iak is mar reg rajottek, h igenyes es fizeto kepes felvasarlo piac igenis van Keleten. Gondoljunk csak az Oroszokra, a legbokezubb vasarlok, ez koztudott.

Over 2010.02.01. 14:05:29

Például, nem legelnek azok sem, semmilyen füvet.

Rá vannak baszva azok a tehenek is, egy ugyanolyan fejőgépre, mint az itthoniak, és zabálják a mesterséges tápot.

A hozzátok hasonló embereknek meg beadják a mesét, a zöld hegyi legelőkön boldogan élő vidám bocikról.

De szeretem amikor valaki úgy magyarázza, hogy a svájci csokoládé mennyivel jobb, hogy életében nem evett még Bocicsokit.

Kop 2010.02.01. 14:13:09

@Over: Hagyjad már, bocicsoki, nekik még a milka is túl kommersz :D
Mellesleg a világ legjobb csokija a kekszes-barackos bocicsoki szerintem.

Over 2010.02.01. 14:18:14

@Kop: mindegyik jóóóóóóóóóóóóóóóóóó:D

Regina Filangi 2010.02.01. 14:20:54

Kis pondrók, már réges-rég a Aptenodytes forsteri (császárpingvin) tej a menő, mert nagyon sok halat esznek és az Antarktiszon csuda egészséges a levegő. Meg a nevében is benne van hogy császár, szóval eléggé elit.

calvin klein 2010.02.01. 14:24:26

Erik:

szerintem azon kár összeveszni, hogy ki milyen csokit szeret,lévén, hogy ízlés kérdése. Mindettől függetlenül: annyit azért mondanék, hogy a siesta mint olyan nem a délutáni alvás igénye, hanem a mediterrán országokban tapsztalható iszonyat meleg(dél és 3 között)miatt alakult ki.

Más: engem is egyre jobban érdekel, hogy ezt komolyan gondolod-e, úgyhoy kérlek fedd fel az igazságot Erik!!!másrészt valaki már kérdezte, de nem válaszoltál: Hány éves vagy?engem tökre érdekel.Meg milyen szakmában dolgozol?(félreértés ne essék, nincs vele semmi szándékom, puszta kiváncsiság)

Válaszodat előre is köszönöm!

Sonkatekercs 2010.02.01. 14:34:11

Szóval akkor hány éves Erik C?

Ha 14nél fiatalabb vagy, akkor kérd meg aput, hogy szerezzen be egy nevelőt nádpálcával, hátha lesz belőled ember. Ha ennél idősebb vagy, akkor pedig ki kellene baszni egy panellakásba, és megnézni, hogy élsz meg kétkezi munkával. Egy év után megnézném, mennyire vagy stílusos. Vagy mondjuk járhatnál iskolába. Az érettségi az egy komoly cél lenne, hátha sikerül! Drukkolunk!

binike 2010.02.01. 14:36:30

értem .. szóval a levegő a titok ... ezzel is beljebb vagyok ...Bár én úgy tudtam nagyüzemi állattartás és tejtermelés során olyanról hogy szabadtartásról nem beszélhetünk. És így a nagyüzemi bocik is tápon élnek.

Over 2010.02.01. 14:37:43

@calvin klein: így van. Pont az ilyen tévedések miatt kéne jobban utánanézni dolgoknak, de hiába pofázik az ember.

Szerintem tényleg direkt írsz baromságokat, kétségtelen. De azért jó szájkaratézni.

Regina Filangi 2010.02.01. 14:42:01

Szájkarate a legjobb. ;)
@Swabian Hill Wayne: Ahá, szóval Alpoki levegő...én azt hittem Alpesinek mondják...Jobban is jársz ha a legtöbb szót inkább angolul írod...:P

meztelencsokolade 2010.02.01. 14:49:38

ERIK! HOL AZ ÚJ BEJEGYZÉS A ZENÉRŐL???
KEZDEM ELVESZTENI A TÜRELMEM!

Over 2010.02.01. 14:51:39

@meztelencsokolade: :DDDDDD, azért nem ír róla a kis csacsi, mert asziszi akkor télleg nem fogok többet kommentelni :-3

Adaren 2010.02.01. 14:52:48

Ismét ISTENI a cikk :) Néhány egézséges dolog kimaradt. Meg nem vagyok biztos, de baj, ha nem a sálam márkájának megfelelő tejet iszom? :)
Jaj én ezt a blogot úgy élvezem :)

andygibb 2010.02.01. 14:55:59

Te Erik, úgy érzem meg kéne nyilvánulnod már ásványvíz/üdítő témában is!nagyon sok az igénytelenség arra is :S

Regina Filangi 2010.02.01. 14:59:56

Oktatást se feledjük. Nagyon érdekel milyen suli lájk és melyik a nem lájk!

Swabian Hill Wayne 2010.02.01. 15:02:16

@Regina Filangi: szorszalhasogatas, raadasul pont mind2 helyes, kb, mint a Gyorben,vagy a Gyorott.

Es nem mindent irok angolul,pl Schweitz-ot nemetul irtam, mert ennyivel gondoltam, megtisztelem az ott elo Nemetheket, hogy az o anyanyelvukon irom le.

Regina Filangi 2010.02.01. 15:04:56

@Swabian Hill Wayne: Németh Béla? Németh Alajos? A Németh családra gondoltál?
Igenám, de nekem sokkal lájkabb az Alpesi mint az Alpoki. Meg a Győrben is lájkabb than Győrött.

Eurydice 2010.02.01. 15:14:25

@Swabian Hill Wayne:

ennyi erővel kiírhatnád rétorománul is az ország nevét (vagy olaszul, esetleg franciául), mert ugye a németek mellett ezek is az államalkotó népek közé tartoznak Svájcban

Over 2010.02.01. 15:17:59

@Eurydice: Szerintem kezdetnek elég, ha magyarul leírja amit akar helyesen:P

Hapszi 2010.02.01. 15:19:48

@Swabian Hill Wayne: Ehh, csak kár, hogy Schweiz-nak hívják németül... t nélkül... Ha nem tudsz németül akkor inkább ne próbálj okosabbnak tűnni.

Eurydice 2010.02.01. 15:20:15

@Over: szigorúan ly-nal ::D

Over 2010.02.01. 15:22:41

"személyi edzőt veszünk" kicsifiam, a rabszolgaságot már régen eltörölték..

A jóga meg inkább mozgás, mint a lovaglás, meg a golf, magyarázd már el mennyire mozgat meg téged, hogy 20 percenként lendítesz egyet a karodon, meg egy órát viteted magad egy lóval ide oda.... Ennyi erővel mondhatnám, hogy az én sportom az autózás.

Over 2010.02.01. 15:23:22

@Eurydice: természetesen.. Kettővel is lehet de csak a tea szóban.

Swabian Hill Wayne 2010.02.01. 15:25:42

@Regina Filangi: jo, NemeTek, na.

@Eurydice: ez mindig a contextustol fugg, termeszesen, ha Ticino-rol van szo,akkor olaszul irom,ha pedig a von du-rol, vagy a gruyere-rol, akkor franciaul. De azert azon sztem nem veszunk ossze, h a Nemet minoseg Suisse/Svizzera-n bellul is kimagaslo! 8))

Regina Filangi 2010.02.01. 15:30:06

@Swabian Hill Wayne: És ha már itt tartunk légyszíves kis n-nel írd hogy németek mert nem főnév. Ugye-ugye?:D

Kop 2010.02.01. 15:30:53

@Swabian Hill Wayne: "ha pedig a von du-rol,"

Mármint a Fondue-re gondolsz, amit magyarul fondünek mondunk?
Szerintem előbb tanulj meg írni, és ha már írni jól tudsz, kezdj el nyelveket tanulni. Ha az első osztályosoknak megy, akkor neked még nem biztos, de megpróbálhatod.

Swabian Hill Wayne 2010.02.01. 15:31:35

@Regina Filangi: jo-jo, de nem ertem a logikat. Ha kis betu a 'nemetek', akkor az 'Alpesi'-t mert irtad nagy A-val??

georgestoneberg 2010.02.01. 15:35:22

Hi Erik! Cool a blogod. Nem is mondtad, hogy ennyijen olvassák. Mondjuk sok itt a paraszt, szerintem. A kétkedőknek mondanám hogy ismerem Eriket és tényleg coolarc, olyan amilyen ti sose lesztek. Bár ha egy kicsit figyelnétek rá és megfogadnátok a tanácsait, lehethogy közelítenétek. Tanuljatok inkább irígykedés helyett.
Erik, te meg ne hagyd magad a prolik ilyenek.

Regina Filangi 2010.02.01. 15:37:04

@Swabian Hill Wayne: Amiért te az alpokit babám ;) Figyelmetlenségből. De látod milyen gyorsan tanulsz? Ez igen. :)

Kop 2010.02.01. 15:37:32

@georgestoneberg: Na, itt az újabb jómadár. Mi az Erik, egyedül már nem bírsz velünk?
Neked meg, georgestoneberg, azt javaslom, olvasd el az összes kommentet. Az összeset, minden postnál. Ugye te tudsz olvasni?

Frucsasz 2010.02.01. 15:37:32

Hű, eddig de sztuyok egy hétfőm volt... most már sokkal jobban érzem magam :)

Még mindig hülyék vagytok :) Eric, javaslom, hogy a pénzed egy részéből személyi edző helyett/mellett "vegyél" egy magyartanárt:)

Szerintem ott, ahol szieszta van, ott nem feltétlenül a pihenés miatt nő az átlagélettartam, hanem azért, mert a melegebb éghajlaton élő emberek sokszor egészségesebben táplálkoznak (pl. olivaolaj napraforgóolaj helyett stb.)

Eurydice 2010.02.01. 15:38:12

@Swabian Hill Wayne: Tiziano, gondolom így gondoltad :)

Magyar szövegkörnyezetben magyar szavakat illik használni, írásban pedig figyelni a nyelvtani helyességre - nem belekeverni mondjuk a németek helyesírási szabályait (pl. főnevek nagykezdőbetűvel).
Az igényesség itt kezdődik.

Regina Filangi 2010.02.01. 15:38:49

@georgestoneberg: Neked se ártana még egy kis tanulás, és akkor aztán supa-supa cool lehetnél. Ja, hogy te azt mondod Erik kúlarc? Na akkor máris meggyőztél. Mert te is nagykulaarc lehetsz ám.

georgestoneberg 2010.02.01. 15:41:01

@Regina Filangi: nem hiszem, hogy a helyesírás ennyire lényeges manapság. Érted amit ír, nem? Mit akarsz még? Mindezt csak azért csináljátok, hogy eltereljétek a figyelmet arról, hogy Erik és a barátai egy kicsit felsőbrendűbbek, tapasztaltabbak mint ti.

Over 2010.02.01. 15:41:11

@georgestoneberg: Szóval te azt állítod, hogy ez a blog nagyon jó így ahogy van, és értékes infókat lehet belőle meríteni.

Mennyit fizetett Erik, hogy ezt ide írd?

És a kurvaanyád proli szerintem.

Over 2010.02.01. 15:41:58

@georgestoneberg: FELSŐBBRENDŰEK. hitler meghalt édesfiam, nincs olyan már, hogy valamelyik ember felsőbbrendűbb? Fogod?

Swabian Hill Wayne 2010.02.01. 15:45:25

@Regina Filangi: ja! Azert nem veletlen h minden Nyugat-Europai nyelven nagy betuvel irjak a nemzetisegek nevet, mert ezzel is megtisztelik oket.

@Eurydice: nem Tiziano valamien kozepkori olasz mester volt, de en Ticino-ra gondoltam, ami Svajc-ban az olaszorszagi resz.

Eurydice 2010.02.01. 15:46:59

@Over: Kétféle olvasó van itt, egyik fele komolyan veszi ezt, a másik nem... inkább az utóbbiba tartozzunk :D

(Tudod, 10 féle ember van, az egyik ismeri a bináris számrendszert, a másik nem :) )

Regina Filangi 2010.02.01. 15:47:27

@georgestoneberg: Te ezekkel a hozzászólásaiddal csak alsóbbrendűnek mutatod magad. Nem fontos a helyesírás?? Na fiam, ez a proliság látod? Nem vagy különb egy nyolc osztályt végzett bárkinél ha ilyen szarvas hibákat ejtesz (pl.: ennyijen) és még le is szarod. Téged minősít. És sehol nem fogják jó szemmel nézni a műveletlenségedet. A proli elnevezést a magam és többiek nevében is kikérem, pillanatnyilag az értelmi szinteddel te vagy itt a legnagyobb proli. Persze majd kitaláljuk ezt is, hogy hülyének, műveletlennek lenni menő. Jézusom. Képzeld el kisfiam a drága holmijaid nem kárpótolnak a hiányért ami a fejedben uralkodik.

georgestoneberg 2010.02.01. 15:47:47

@Over: tudod hogy értettem. vannak értékesebb emberek, akik többet tesznek a emberiségért meg a földért mint az átlagember. pl Erik megpróbál titeket stílusra nevelni és ti csak beszóltok neki pedig lennemit tanulnotok. És Erik nem fizetett nekem, elhiheted h nem vagyok rászorulva.

georgestoneberg 2010.02.01. 15:50:02

@Regina Filangi: Mindíg ugyanaz. Azért utáltok mert gazdagok vagyunk? Ez aztán érett gondolkozás.

Hapszi 2010.02.01. 15:50:50

@Swabian Hill Wayne: Ha olyan qrv@ jó Nyugat-Európában, ahol (szerintetek) nincs ennyi prolY és igénytelen ember, akkor minek rontjátok itt a levegőt? :D:D Ja és nehary a beszólásomért.

Regina Filangi 2010.02.01. 15:54:29

@georgestoneberg: Volt itt szó pénzről? Leszarom mennyit keresnek a szüleitek, pusztán a dedós fogalmazásaitokkal meg a rengeteg helyesírási hibáitokkal van bajom. És azzal hogy ezzel a szeméttel mennyi fiatal elmét fertőzhettek meg. Mert undorító ez a hozzáállás, az értékrend torzulása, ilyen kölköket egy szülő se kíván magának. Valódi értékek 0, minden csak arról szól hogy úgy nézzetek ki mint a bazári majmok. Ha már itt tartunk, és elmondásod szerint belefulladtok a pénzbe akkor miért nem a rászorulókon való segítést hirdetitek? Miért nem vásároltok eledelt, pokrócokat állatmenhelyeknek? Sokkal többre lennétek tartva.

Mixee 2010.02.01. 15:56:03

Nerm mintha elvárható lenne a szerzőktöl, hogy tudják, de a hidratál ógörög eredetű szó (hydro (ὕδωρ)=víz), nem latin.

A mai nyelvórának ezzel vége :).
A jázminolajnál hatásosabb antibakteriális szer a szappan, bár az nem enyhíti a különböző női betegségeket. :)

Kop 2010.02.01. 15:57:25

@georgestoneberg: Szóval te azt állítod, hogy bár írni egyikőtök sem tud, attól még felsőbbrendűek vagytok.
Én most visítok a röhögéstől, rázkódik a kezem, egy ideig most nem írok.

És nem, nem azért utálunk mert gazdagok vagytok, hanem mert ráadásul síkhülyék is.

georgestoneberg 2010.02.01. 15:59:10

@Regina Filangi: Azért mert ti nem kerestek ennyit még nem kell utálni a gazdagokat. És különben meg nem adok pénzt egyetlen csövesnek sem, ezt ne várjad tőlem.

Regina Filangi 2010.02.01. 16:00:22

@georgestoneberg: Nem csövesről beszéltem, azzal szart se segítenél mert a legközelebbi kocsmában elinná.
Nehéz a felfogásod? Nem a szaros pénzedért utálunk, a sík hülye agyadért, világos?

Over 2010.02.01. 16:00:36

@georgestoneberg: stílusra nevel? semmi értelmeset nem olvasstam még egyik posztjában sem, ami épülésemre szolgált.

Ráadásul minden amit mond hülyeség. Ezt sokan és sokféleképpen leírtuk már.

Igen tegyük fel, hogy értékeljük, hogy megpróbál minket stílusra nevelni (haha), de akkor ti miért nem fogadjátok el, hogy mi csak ki akarjuk javítani a tévedéseit.. csupa jószándékból.

lampaules 2010.02.01. 16:00:48

Rosszat tesz az amúgy zseniális blognak, hogy a sok proli komolyan veszi. Ezeknek nincs humorérzékük? Eric stílusán lerí, hogy görbe tükröt tart a sznoboknak. A kedvencem, amikor a new yorkeres/mexx parfümös csávónak válaszol:D

Kop 2010.02.01. 16:03:05

Prolik vagytok mind :D

p_sk 2010.02.01. 16:03:22

@Over: nem akarok a lelkedbe bele tiprani de az olvasstam meg allitollag egy s-l van!!

Regina Filangi 2010.02.01. 16:04:22

@DannyDiamond: a tiprani meg tiporni te proli :DDD

Regina Filangi 2010.02.01. 16:05:34

*allitolag. masodik l nem dupla.
Nyelvtankaratézhatni is leállhatunk, de te kis barátom csúnyán el lennél fenekelve benne. Ahogy elnézem, a te helyesírásod a legszörnyűbb mind közül. :P

Regina Filangi 2010.02.01. 16:06:04

*nyelvtankaratézni pardon :P

Mixee 2010.02.01. 16:08:10

@esszelelj: A sok "proli" meg nem veszi komolyan, csak cukkolják, hogy alkosson még több ilyen remek posztot, kell a napi humor.

Senki se veszi komolyan a "törzstagok" közül, ilyen vákuum nem létezhet egy embernek a fejében sem.

Over 2010.02.01. 16:11:31

@DannyDiamond: aha akkor vétettem egy hibát:D.. ne kezdjük el számolni te hányat.

És kevés vagy te ahhoz, hogy a lelkembe tiporj, hidd el.

Várom a zenés posztot.

georgestoneberg 2010.02.01. 16:13:08

@Mixee: Ezzel most mit akarsz mondani?

Eurydice 2010.02.01. 16:15:27

No, további jó szórakozást, én megyek űzök egy kis sportot - adok az egészséges életmódnak :)

meztelencsokolade 2010.02.01. 16:17:24

ERÍÍÍÍK! Hol a picsában vagy? Nem látom a zenéről szóló blogodat! Biztosan csak elkerülte a figyelmem, ugye? Na igyekezz!
Ez a georgestoneberg meg gondolom Erik egy másik néven. Gyenge próbálkozás.

Over 2010.02.01. 16:20:23

@Eurydice: de ha nem wakeboard akkor proly vagy:D no hari

meztelen dobos 2010.02.01. 16:20:39

Szerintem ezek a faszkalapok azt sem tudják, mit jelent a proli vagy hogy melyik szó rövidítése. A hülye fejetek nem fogja fel, hogy nem azért baszunk le titeket, mert gazdagok vagytok, hanem azért, mert kurvára hülyék vagytok és hülyeségeket irkáltok.

georgestoneberg 2010.02.01. 16:21:14

@meztelencsokolade: Ha tudni akarod ismerem Eriket és szeretnék olyan jófej lenni, mint ő. Neked is ezt tudom ajánlani.

georgestoneberg 2010.02.01. 16:22:56

@meztelen dobos: nem értem miért vagy ilyen arogáns? Nem nekünk kéne itt megérteni valamit.

Over 2010.02.01. 16:23:12

@georgestoneberg: jólvanna ne nyalizzál, elvisz téged is lovagolni... Persze a 4 lábú, szőrös, okos állat nem fog szerepet kapni a dologban ez másfajta lovaglás lesz.

Mixee 2010.02.01. 16:26:23

@georgestoneberg:
Nem az öklönket rázzuk, hogy "fúj gazdagok, mi meg bezzeg napjában egyszer eszünk csak, azt is mi főzzük", hanem röhögünk egy jót rajta, kicsit bíztatjuk a hülyeség további termelésére és örülünk, hogy ennél több eszünk van, hogy minden szart megvegyünk sokért, mert az trendi.

Kop 2010.02.01. 16:34:25

@georgestoneberg: De, nektek kéne megérteni valamit, amit már kábé 300 komment óta szajkózunk, de sajnos ti analfabéták vagytok, mint kiderült.
Mellesleg az arrogáns két r-rel írandó. (Qrvára megérte az importnotebook, hogy még helyesírás-ellenőrizni sem tudja ha elkúrtok valamit a szövegben, ugye?)

calvin klein 2010.02.01. 16:34:36

Mélyen Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

komoly kételyeket szeretnék eloszlatni!Először is, a gazdagságot alapvetően nem irigyli senki, az érces válaszok oka valójában a hangnem, amilyen módon Erik vázolja, hogy Ő mennyivel jobb ember a többinél mert gazdag/stílusos/stb. A problémát tetőzi, hogy szerintem a gazdagsága mellett végtelenül egyszerű gondolkodással áldotta meg a sors. Illetve, ha ez nem igaz akkor:

ERIK!!!:

továbbra is szeretnénk tudni, hogy a blog komoly-e, vagy csak görbe tükör a sznobizmus tengerében elveszett embertársaidnak...?illetőleg már érdeklődtem az életkorodat,és foglalkozásodat, neadjisten az intézmény nevét, ahova tanulni jársz!

köszönöm a választ, a többi blogger nevében!

calvin klein 2010.02.01. 16:40:11

*illetően, ez kimaradt bocs

Over 2010.02.01. 16:44:34

@georgestoneberg: Szóval a jótékonykodás egyenlő azzal, hogy hozzávágsz (vagy nem) egy százast egy csöveshez (hajléktalan személy, ha kérhetném).

Igen nagy kuki vagy te barátom.

arongeri 2010.02.01. 16:51:16

Akárki írja is ezt a blogot, nagyon jól nyomja! :)

A Rejtő-könyvekből is Török Szultán meg Fülig Jimmy levelei voltak a legjobbak! :DDD

Stimpak 2010.02.01. 16:54:40

Húha. "Máma nagyon hullámzanak itt az érzeemek", hogy egy méltán elfeledett klasszikust idézzek... Én már nem tudom kinek higgyek, úgyhogy nem hiszek senkinek. Élvezem a csodálatos posztokat, tobzódom a kommentekben, nem keresek mögöttes szándékokat. Már arról is letettem, hogy ezeket a kis padawanokat a világos oldal felé próbáljam néha terelni, még csak arrafelé sem bökök állcsúccsal se. Ha igazi, úgysem értik, ha kamu, meg nem kell. Mindenkinek ezt javaslom, élvezze a remek írásokat, mert akár valódi, akár nem, hasznos (de legalábbis nem haszontalanabb, mint sok széthájpolt közhelybuzgár) tagja a bloghu "gálákszisának".

Na, most megnézem a Fűrész VI-ot, azon is biztos jól fogok szórakozni. XviD-be, monitoron, mert úgyazigazi. :D baibai

Over 2010.02.01. 16:55:48

@Stimpak: úúú az nemkemiskell:(

Erik C 2010.02.01. 16:58:22

@calvin klein: Nem értem minek kell mindig vallatni már engem. Nem azért van a blog, hogy rólam szóljon szerintem. És a kor nem hinném hogy most számít, hogy most azon mulik-e hogy jo-e a cikk vagy nem-e hogy hány éves is aki írta.

Hogy meg mennyire komoly, szerintem persze nem annyira komoly dolgokkal foglalkozunk mint a tudomány meg ilyenek, de azért még nem hinném hogy ne lenne komoly. És nem tudom nekem milyen okból kéne megmondanom hogy mit csinálok privátilag, mikor én sem tudom rolatok hogy hány évesek vagytok meg mit dolgoztok. Az internet a névtelenségről szól, ezért nem is hinném hogy kéne ezzel foglalkozni és ezzel én le is zártam a kérdést.

És ne beszélj a többi kommentelők nevében is mert nem hinném hogy beszéltél mindegyikel.

Stimpak 2010.02.01. 17:00:01

@Over: Internetszerte terjeng, rengeteg helyen megleled.

SRT-t meg majd ha nem találsz, csinál hozzá xd. :D nohary

georgestoneberg 2010.02.01. 17:25:42

@Erik C: Hi Erik! végre te is írsz! Csomó paraszt van itt, de én melleted állok. Emlékszel rám a 4broból? az a magas srác vagyok.

Jokerpofa 2010.02.01. 17:50:53

Meg hogy hasznos dolgokrol irtok, olyan kozhelyeket durrogtattok, amit az 5 eves unokahugom is ismer. Furdes, mozgas, egeszseges taplalkozas, ennyi, lol
jah nekem is import notim van, de ceges, proly e vagyok

Stimpak 2010.02.01. 18:03:27

:( két óra alatt semmi fejlemény szinte?

off
Saw VI-ot meg csak az nézzen, aki képben van az előzőekkel, mert semmit nem fog érteni... :) de a gore az megy benne mondjuk rendesen..

Stimpak 2010.02.01. 18:12:59

Nah, tényleg, ez is ötletnek nem rossz, Erik C, írhatnál arról, hogy milyen film a trendy, meg mi az uncool a vásznon. Óó, az lenne ám csak szép. (Kár hogy a filmesek meg rögtön szétkapnák, mint a borosok a borost...)

Over 2010.02.01. 18:36:01

@georgestoneberg: Ühüm, kik azok? nevezz meg egy párat. mármint parasztokat.

@Erik C: de nem jók Erik.. értsd már meg..

s9e (törölt) 2010.02.01. 18:43:37

Meg kell mondanom, hogy tetszik ez a blog. Vicces tartalom némi komolyságba csomagolva, finomkodó nyelvezettel tálalva. Persze tudjuk, hogy ilyen figurák csak az Amerikai Psziho c. könyben léteznek. Szóval nem kell komolyan venni. Alig várom, hogy legyen egy névjegykártyás post is.

Over 2010.02.01. 18:57:40

@s9e: Ehhe ;-).. épp most olvasom eredeti nyelven. Elég nehéz még jónak mondható angoltudással is, de megéri.

Pl. tanultam egy csomó angol szinonimát a "pina" szóra.

cometneni 2010.02.01. 20:01:01

Csatlakoznék pucércsoki véleményéhez, hogy erik több nickkel írkál itt. saját magát fényezi. erik(a. egyébként infolapokat megnézheted, sokan nem semmiadattal vagyunk itt. zenéről mikor írsz már? gondolom, a te szemedben nem is ember, aki pl a rockzenét szereti.

ndydck 2010.02.01. 20:02:06

@Over: ha nem tetszenek Erik írásai, akkor minek jársz ide folyton? Nem muszály olvasni, tudod? Például Nekem se tetszik a vacsoracsata, mégse állok ki üvöltözni, hogy milyen rossz, meg igénytelen a műsor, hanem simán kikapcsolom a TV-t.
Kezdem azt hinni, hogy Ti direkt élvezitek, hogy felhúzhatjátok magatokat, és Erik-et bánthatjátok. El lehet menni, ha nem tetszik! Úgyse nagyon érdekel Minket, hogy szerintetek mi "hülyeség", már bebizonyítottátok, hogy mennyire lehet adni a véleményetekre.

Erik C 2010.02.01. 20:02:21

@cometneni: eddig te vagy itt a leghülyébb, gratulálok!

cometneni 2010.02.01. 20:03:11

@Over: Ó. én csupán franciául ismerem :D Proly vagyok, ezért tanultam csak franciául és flamandul.

cometneni 2010.02.01. 20:04:40

@Erik C: hülye lennék? miért is? vagy orvos is vagy?

Kop 2010.02.01. 20:15:21

@ndydck: A muszáj az pontos j.

Kop 2010.02.01. 20:16:42

@ndydck: És ha a népnek nem tetszik hogy egy-két ember mit beszél/írkál, akkor nyilván a nép a hibás, ugyebár. Ezennel javaslom az itt kommentelő közösség lecserélését valami lojálisabbra!

Kop 2010.02.01. 20:17:33

@Erik C: Ez most ugye valami vicc?

ndydck 2010.02.01. 20:34:30

@Kop: "A muszáj az pontos j" Igazad van, de nem tetszik ez a "ha nem tudsz belekötni a mondandóba, akkor köss bele a helyesírásba" style amibe nyomod az érveléstechnikát.

Amúgy remek javaslat, szerintem mindenki jobban járna, ha lecserélnénk az kommentelő-közösséget lojálisabbra. Unom már a gyűlölködést ami itt megy a kommentekben. Tök nehéz kiválogatni a hasznos kommenteket a sok fikázás közül:((((((((

ndydck 2010.02.01. 20:55:52

@Erik C: amugy Erik ezt nem tudom miért kellett, ez a hülyézés, eddig tökre felnéztem Rád, mert sose áltál le vitatkozni, meg minden, erre most itt izé. Persze azt tisztelem, ha valaki kimondja a véleményét, meg ilyen bevállalós, de ezt akkor sem értem.
"Nem érdemes a disznókkal birkózni, mert csak sáros leszel, a disznó meg még élvezi is." Már bocsánat, nem a többi kommentezőre értettem, hogy disznók vagy valami, csak szerintem az ilyen kicsinyes vita az naon nem láááááájk, nem az úriemberek style-ja...

Kop 2010.02.01. 20:56:59

@ndydck: Bocs, csak néha zavaró, hogy olvasom a szöveget, és a helyesírási hibákon megakad a szemem. A szöveg kohézióját rontja az ilyesmi.
Amúgy a mondandódba is bármikor bele tudnék kötni, nem tart vissza semmi ;)

georgestoneberg 2010.02.01. 20:59:28

@cometneni: eddig te vagy itt a leghülyébb, gratulálok!

...nade ez a mondat, Erik. Túl korai ilyet írni! ...vagy már be is akarod fejezni a blogot? Ugye nem? Mindent elrontasz ezzel a viselkedéssel...persze, tudom én, nehéz megállni, de ennél nagyobb önuralomra van szükség ahhoz, ha hosszú távon akarod szívatni a "prolikat". Szerintem kérj elnézést, mondd, hogy csak rossz passzban vagy...esetleg nehéz napod volt, de ne áruld el magad így. ez így nem olasz!!! Ja, és a zenét ne feledd!

georgestoneberg 2010.02.01. 21:12:22

Erik! Most kussolsz? Nyilvánulj meg! Ma reggel úgy keltem fel, hogy Erik biztosan csudajó dolgokat hordott össze a zenéről, de nem. Semmit...írd és mondd: semmit.

Pinczes.Laszlo 2010.02.01. 21:47:22

Gyerekek...annyira nem lájk gonosznak lenni erikkel...amennyiben ez egy átbaszás, ő marha jól szórakozik, amennyiben meg nem az, kurvára jól szórakozik akkor is. Én mától ajnározni fogom, és erre buzdítok mindenki mást is !

Ajnározzuk együtt Erik C-t!!

Tanuljunk tőle, mert lehet, és mától építő jellegű commenteket írjunk az építő jellegű postjaihoz.

Az igenyessegert!(bocsi csak mostantol ugy teszek mintha import ipodrol irnek, mert ezaltal jobb emberre valok)

calvin klein 2010.02.01. 23:26:46

Erik!

Bocsánat, nem akartam a többiek nevében beszélni, csak magával ragadt a közösségi hangulat, most hogy így kommentelek meg minden...

Szóval, akkor változtatok: ÉN szeretném tudni, hány éves vagy, és hogy mivel foglalkozol:) hangsúlyozom: nem baszogatásból érdeklődök:) ha így jobb: én 19 leszek, és a corvinus egyetemre járok.

(ui: annyit azért még hozzátennék, hogy szerintem csak az nem mondja meg az életkorát aki szégyelli-ugyhogy szerintem ne járasd le magad a titokzatoskodással:) )

Over 2010.02.02. 00:03:32

Eddig is építő jellegűeket írt mindenki. Csak a nem sikerült felfogni hogy az építő jelleg nem egyenlő az ajnározással.

Amúgy meg szivatni a prolikat? Érdekes, mert eddig Erik meg volt áldva vele, hogy segíteni akar, nem szivatni. Hmm.

És különben is mit fogsz csinálni, ha nem megyek el, hanem tovább fikázok? Érdekelne mit tudsz tenni ellene ^^:)

Over 2010.02.02. 00:04:48

@ndydck: ez az utolsó két mondat neked szólt...

Kop 2010.02.02. 00:14:05

Engem is érdekelnének Erik publikus adatai. Én 20 múltam, és mikrokémiai kutatónak tanulok.

Fiorella Fitzpatrick · http://fiorellafitzpatrick.wordpress.com/ 2010.02.02. 00:37:37

ez egy hiánypótló blog - a virtuális világ hatalmas, sötéten tátongó lukát tömte be.

ami a táplálkozást illeti, én malacfül-párti vagyok, egyébként meg Eric C képe lóg az ágyam felett. helyes srác, sajnálhatjátok, hogy nem ismeritek...

ndydck 2010.02.02. 09:53:53

@Over: szomorú leszek:( nagyon örülnék, ha a Világon nem lennének Nálam butább emberek, de így a kommentek alapján mindíg csalódnom kell az Emberiségbe

Pinczes.Laszlo 2010.02.02. 10:34:58

@Over: Mondjuk ki tud tiltani a kommentelők közül...

@ndydck: vannak nálad butább emberek, csak én még nem találkoztam velük, sőt erről a szintről is, amit a blog képvisel, még csak a mesékben hallottam eddig

@Erik C: fake...ez felbasz? fake fake fake....de kurvajó fake ;)

@Fiorella Fitzpatrick: ejj ez munka...a hatalmas tátongó sötétséget betömni egy fekete lyukkal

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.02. 10:47:01

@Over: "hitler meghalt édesfiam, nincs olyan már, hogy valamelyik ember felsőbbrendűbb" - azzal 1etértek hogy hitler meghalt, és tökre nem nemzet alapokon dől el hogy valaki felsőbbrendűbb, de azért 1. ezeket nem hitler találta ki, már a gyarmatosítás (1492-1776) alatt is így gondolták, 2. aki mondjuk megnyeri az Olympiát, vagy királlyá választják az azért elég igazságos meg mindenki egyetért benne hogy ők valamiben jobbak. Tehát létezik.

A komenteket most elolvastam, látom még mindig a helyesírás az utolsó mentsváratok. Én nemtudom ha letöltődik az a spellcheck kiegészítő és mondjuk nincs hiba, akkor mibe fogtok belekötni. Komolyan mondom már ezért érdemes kipróbálni!!

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.02. 10:50:00

A hidratálás meg igenis fontos. Nemtudtam hogy a görögök is használták már, sőt, kiskoromban azt hittem hogy a hidra (olyan mint a vidra) csinál tálat magának, mint amikor gátot épít. ezen már én is röhögök már. XDXD csak néhány éve használok hidratálót mert 12 éves korom előtt nem engedték de tökre meglátszik. Déltáni alvással kombinálva nagyon használ, főleg öregebb korban érdemes aludni 12 és 3 között, 30 fölött meg aztán már pláne. És ilyenkor érdemes oda figyelni az R.E.M. ciklusra is, ami miatt 45 meg 90 perceket érdemes aludni, pl. 2 órát aludni nincs értelme mert nem pihentet. Van egy régi ilyen retró zenekar is akik erről énekelnek vagy csak a nevük az, voltak magyarországon tavaly.

A nővérem 3 évvel időssebb nálam mégsincs szarka lába meg táskái. Nem lehet eléggé idejében kezdeni!! YDYD

geroca90 2010.02.02. 11:24:03

@calvin klein: szerintem te járatod le magad azzal hogy ennyi faszságot irogatsz az oldalra...úgyhogy visszavehetnél egy kicsit...:D

Over 2010.02.02. 11:43:39

@ixdé: A hidra nem ugyanaz, mint a vidra.. látod most sem a helyesírásodba kötök bele, hanem abba, hogy butaságot írtál.

Kop 2010.02.02. 11:52:09

@ixdé: Szóval azt mondod, hogy ha kevesebbet alszol, akkor az jobban pihentet? És egyébként alvás közben honnan tudod, hogy mikor kezdődik nálad a REM fázis, és mikor a mély alvás? A REM amúgy onnan jön, hogy Rapid Eye Motion, és a nevén kívül nem sok köze van a zenekarhoz tényleg :)

Kop 2010.02.02. 11:58:47

A hidratálás amúgy magyarul vizezés. Mivel a Hidro- előtag a görögben a vizet jelenti (Hidrogén = vízképző, mivel a hidrogént oxigénnel reagáltatva víz fog képződni). Magyarul nem akarlak elkeseríteni, de a drága hidratálószered annyit csinál, mint egy reggeli arcmosás tiszta vízben. Sosem zavart a tudatlanság?

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.02. 12:58:45

@Kop: iden simán lehet hogy fölöslegesen alszol 30 percet plusszban, akkor már inkább 45öt! Van egy sleep cycle alarm clock nevű iphone applikáció és azt belehet állítani hogy figyeljen erre.

Ha a hidro (hidrA) víz, ami nyílván igaz mert a hidra viziállat, akkor mit jelent az atálás? A hipopotamuszban viszont ami viziló a hipo a ló, és nem a víz!

Engem nem zavar ha valaki tudatlan, nemmindenki tanulhat drága iskolákban, többféle ember is létezik.

Kop 2010.02.02. 13:16:34

@ixdé: "sleep cycle alarm clock nevű iphone applikáció és azt belehet állítani hogy figyeljen erre"

Az egyetlen elektromos eszköz, amire az alvásomat bízom, az az ébresztőóra :)

Az atálás meg azt jelenti, hogy -ezés, de annyira hülye nem lehetsz, hogy még a ragozással sem vagy tisztában.

A Hidra meg megint más, az egy állat ami édesvizekben él, és ha akár egy kicsit is ismernéd a görög mitológiát, akkor tudhatnád, hogy egy gonosz csápos mitológiai lényről kapta a nevét, mert külsőre hasonlít rá.

A hippopotamusnak meg köze nincs a vízhez, mert ha kicsit is tudnál görögül, akkor az is tudhatnád, hogy a Hippo a lovat jelenti, a Potamus pedig a folyót, és a víziló csak egy magyarított szóhasználat a "Folyami Ló"-ra.

Kop 2010.02.02. 13:26:22

Gyerekek, mondjátok légyszi hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek a "hidratálás" szóról beugrik a víz!

De komolyan, ennyire hülyék nem lehettek, hogy olyan cuccokat használtok, amiknek eredetéről és működéséről fogalmatok sincs! A hidratálószer egy olyan szó, aminek már a nevéből ki lehet találni a működését. Ennyire síkok nem lehettek, de komolyan, ez nagyon gáz és proli.

Over 2010.02.02. 13:40:49

@ixdé: Nem csak az tudhat aki drága iskolába jár, istenem ezt miért kell magyarázni?

Kop 2010.02.02. 13:45:57

@Over: Hát ha a drága iskolákban taníttatásnak Erik C és pajtásai az eredménye, akkor én veszettül örülök, hogy nem drága iskolába jártam.

travis 2010.02.03. 23:57:20

"megpróbálnák rávilágítani"

Kezdem azt hinni, hogy ez a blog csak szívatás. Paródia.

travis 2010.02.04. 00:11:38

@Erik C: Talán azt akartad írni, hogy megpróbálNÉK.

Egyébként komolyan mondom, én becsülöm az elszántságodat, hogy próbálsz olyan felvilágosító tevékenységet folytatni, ami egy kicsit igényesebbé próbálná tenni az amúgy igen alacsony színvonalú magyar közgondolkodást a divatról és higiéniáról, de sajnos az elképesztően súlyos helyesírási hibáid, és a magyar nyelv szabályait módszeresen megerőszakoló mondatszerkezeteid teljesen elvonja a figyelmet erről a jó szándékról. Mert értem én, hogy mit szeretnél, rá is férne a magyar emberekre egy kicsit több ápoltság, látom én ezt mindennap az utcán, amikor kilépek. De sajnos az említett okok miatt ez a küldetésed sajnos beteljesítetlen fog maradni mindaddig, amíg meg nem tanulsz rendesen írni.
Mert nem csak a tartalom számít, hanem a forma. De nyilván tudod te ezt magadtól is, ha már a divatról próbálsz írni. Ebben az írás rokonszakma a divattal. Légy egy kicsit igényesebb az írásban is!
süti beállítások módosítása