Stevie (nagyon menő modell) egyből teljesítette a kérésem, és leírta hogy milyen kemény a modell-világ, és legalább láthatják mások is, hogy az esztétikailag szép embereknek is mennyi kell kűzdeniük a mai világban. Szóval az irigység nem megoldás, hanem meg kell érteni, hogy az ilyen embereknek más jellegű problémákkal kell megbírkozniuk, mint mondjuk egy olyannak, akit nem lehet vonzónak mondani annyira. 

Erik említette, hogy talán érdekes lehet ezen a blogon, hogy egy aktív modell meséljen a modellszakmáról, ami valahol maga a divat és a stílus, hiszen olyan példákat közvetít (divat, megjelenés, trend) amit azok követnek, akik trendben akarnak lenni. Biztos sokan vagytok így vele, ezért talán érdekes lehet a kulisszák mögé tekinteni.

Ha valaki rájön az adottságaira, ami nem nehéz, mert tetszik a nőknek, kisportolt, jó a fotókon, van kisugárzása, és szeret is szerepelni, sok-sok casting-on (és persze csalódáson) keresztül vezet az út a modellkedésig. Sokan más munka vagy tanulás mellett kezdik el a szakmát, és nagyon kevés szerencsés jut el odáig, hogy sokat foglalkoztatott modellként ebből jól megéljen. Viszont olyan körökben mozoghat, ahol a stílus és a minőségi élet megszokott. Ez könnyen rossz útra téríthet bárkit, hiszen ahol fény, csillogás és sok pénz van azaz "fancy" minden, ott van árny oldal is és nagyot lehet zuhanni. A divat vonza a pénzes embereket, a pénz pedig a nem legális dolgokat. Ha az ember látja ezeket az árny oldalakat, veszélyeket, ki lehet kerülni, de sajnos ez egy olyan szakma ahol a kapcsolatrendszert építeni kell és nem lehet válogatni. Viszont ha az ember nem megy bele dolgokba amik hátráltatják a profi munkavégzésben, egyre jobban foglalkoztatott lesz. A szakma további szereplői általában napi/óradíjban vannak (helyszínbérlet, stúdió idő), ezért ha profi hozzáállással és persze tapasztalattal nem húzza valaki a megrendelő (márka, rendezvény, stb.) idejét, profinak fogják tartani. Személyes tapasztalatom, hogy nagyon könnyen át lehet venni a márka álltal sugárzott életérzést, ráadásul egy-egy nagyobb divatfotózás vagy kifutó után egy-két márkás darab (ha nem is öltöny, de napszemüveg, öv, póló) olcsóbban megvehető vagy ritkán repiben megkapható. Ezek mellett persze az ember a saját stílusát építgeti, de sokat segít, hogy mindíg napra kész a trendek kérdésében.

Többen kérdezik, hogy a tour-ok között (a modellek egy teljes köre a kifutón) hogyan öltözünk át, együtt a lányokkal és hogy milyenek a lányok és hogyan hatnak ránk. Ez munka. Persze ha kell, simán meztelenül is látjuk egymást de nem olyan szemmel. Hozzá teszem, jöttem össze lánnyal közös munka után és néha ottfelejtem a szemem egy-egy lányon. De munka alatt nem jellemző, hogy "stíröljük" egymást.

A pénzről. Sosem tudhatod, mikor lesz a következő munkád, nem lehet úgy élni mint akik havonta fizetést kapnak és ezt is meg kell tanulni! Ráadásul mások az alapigények, hiszen az ember teste a munkaeszköze és sokkal többet kell költenie rá, mint az átlagos embereknek. (És most Titeket nem ide értelek, inkább közelítenek a Ti igényeitek is felfelé mint az átlag felé)
Ráadásul ki is lehet ebben égni nagyon (hosszú fotózások, utazás, fordított élet, stb.), érdemes a jövőre is gondolni. Én például behatóbban foglalkozom a fotózással, próbálok sokat tanulni, mert érdekes lehet a kamera túloldalán állni.

Ha valamiről írok később (ha lesz rá igény) egy biztos, saját tapasztalatból fogok mesélni, kicsit "szakmai szemmel". Remélem ez hasznos lehet majd. Üdv mindenkinek, remélem érdemes volt elolvasni.

szerintem ennyire lájk: (5/5)
szerintetek ennyire lájk: (1,3/5)

Szerző: Erik C

18 komment

Címkék: modell divat

A bejegyzés trackback címe:

https://bthebest.blog.hu/api/trackback/id/tr171700408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erik C 2010.01.25. 12:39:22

A képen nem a Stevie van egyébként, hanem személyiségijogias okokból egy másvalaki.

Hollokara (törölt) · http://hollokara.inda.hu 2010.01.25. 14:04:36

Sok általánosság, kevés újdonság.
Pedig tényleg kíváncsi lettem volna az esztétikus emberek problémáira.

r@ek (törölt) 2010.01.25. 14:21:55

Ez nagyon jo kis sznob-karikatúra blog :-)

Csak igy tovabb!

Bookmark!

Steve Chronicle 2010.01.25. 14:32:21

@KarasuTengu: csak egyet mondok, hogy lásd: félhosszú hajjal hívnak casting-ra, ahol az igény sportos look. Elvállalod, de a következő casting-on ezért nem felelsz meg. Azért egy átlagos munkahelyre bemehetsz új kinézettel, felis szedhetsz pár kilót, stb.
A lányoknál ez még keményebb/nehezebb!

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2010.01.25. 14:38:54

"A divat vonza a pénzes embereket"
"árny oldalakat"
"olyan szakma ahol"
"építeni kell és nem lehet"
"nem megy bele dolgokba amik hátráltatják"
ajjjmá, nem bírom tovább.

Swabian Hill Wayne 2010.01.25. 14:45:47

C ya all 8))

Mar naon vartam a mait is, Eric! Grat a cimlaphoz.

Azert ez a 'repi' remelem csak egy 'joke' volt a reszetekrol. Igenyes ember nem vesz repit sztem. Vagy ez volt a beugratos? 8))

Nah haev a nice day everybody, aztan terjunk ra telleg a sportokra is, oks?

Udv,
Wayne.

Deborah 2010.01.25. 14:51:15

Nem tudom eldonteni, hogy vicc akar-e ez lenni, mert annak szegenyes v komoly, mert akkor szanalmas, de a stilus s a helyesiras borzalmas. Brr...

Picsasereghajtó 2010.01.25. 15:19:23

Aki kurvának áll, ne sírjon ha basszák :)

"hiszen az ember teste a munkaeszköze és sokkal többet kell költenie rá, mint az átlagos embereknek."

Mindenkinek kell költeni a munkaeszközére. Nekem a számítógép az, valakinek az autó, másnak a péklapát. Viszont én legalább munka után nyugodtan bebaszhatok egy jó pörkölt után is, mert nem a munkaeszközömben teszek kárt vele :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.01.25. 15:31:06

Én péklapátban utazom, geci sokat költök rá, majd beszkennelem, hogy lássátok. Svarovski.

Yeto 2010.01.25. 15:32:34

Glamorámát el kell olvasni, benne van minden.

Erik C 2010.01.25. 15:33:17

@nosferato: az jó. vágod, a bárányt? tod, az a nagyon híres dj, meg talán a legjobb is. na neki is például a munkaeszköze, a fülese svarovskis kristályokkal van díszítve.

nibiki 2010.01.25. 17:07:00

@Steve Chronicle: Teljesen igazad van!!! Mivel bennevagyok a divatszakmában, ezért én is többet tudok, mint egy átlagos ember, de ezt most hagyjuk. Igen nagyon megfogalmaztad az igazságot, teljesen más életforma és sokkal több lemondás, szenvedés és egyáltalán nem olyan könnyű mint aminek látszik! Nagyon jó, hogy végre valaki leírja ezeket és az átlag ember is betekinthet ebbe a nehéz világba!!!

Steve Chronicle 2010.01.26. 10:19:07

@nibiki: köszi nibiki
@flegman: köszi, igazad van ezeket rosszul írtam, de mostantól odafigyelek. ritkán kell írnom, ezért kijöttem a gyakorlatból, pedig tudnom kellene. de talán így is érthető volt. remélem.

Vegyi Ali 2010.01.26. 23:30:45

Apám, ha ez a blog komoly, akkor beszarok, ha vicc, akkor meg. ööö... beszarok akkor is :D
Ennyit nem röhögtem életemben egyszerre, és még csak két post-ot olvastam el!!!!
Priceless!!!!!!!!

jessicarabbit 2010.01.27. 18:22:39

@nosferato: hát ezen sírva fakadtam!:) kár a chanel sminkért...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.01.27. 20:42:46

@jessicarabbit: a könnyektől elmosódó szemfestékkel más szövegkörnyezetben ismerkedtem meg, de a barátom. iwiwen is olyan fotóim vannak h félmeSZtelen + péklapát előtt pózolás (van külön atlétás meg atlétika nélküli)

Sajnos nem tudom a kommenteket végigolvasni a többi poszton, de KÖSZÖNÖM nektek ezt a szürreális világot, olyan, mintha a Teletubbie-khoz lépnék be, zöld a fű, mosolyog a nap, és mindenki nagyon hülye! Még 86-ban ezt kértem a Mikulástól, nem gondoltam, hogy megkapom.

Swabian Hill Wayne 2010.01.27. 20:50:15

@nosferato: ezt teljes mellszelesseggel visszautasitom h mindenki hulye lenne itt. Azert gondolhatod igy, mert sajnos a bulvar-sajto lecsapott ra es most ezen csamcsognak, de foleg ezek a hangoskodok. 100% h a tobbseg, es a csendes tobbseg nagy resze 1et ert velunk. D legalabbis h meg tudtunk szolitani sokakat es sokan magukba is neztek talan.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.28. 11:49:32

@Swabian Hill Wayne: időnként nagyon eltérítettnek tűnsz... bulvársajtó? csámcsog? hangoskodók? huh... ez a messianisztikus hozzáállás nem mindig illik a könnyed témákhoz. Próbáld meg egy kicsit jobban a helyükön kezelni a dolgokat (és ebbe a saját fontosságod is beletartozik), mert különben könnyen nevetségessé válhatsz!
süti beállítások módosítása