Zenekultúra

2010.02.04. 08:00

Itt már valaki kérte hogy írjak neki a zenéről de nem mintha magamtól nem írtam volna. Ugyanis a zene nagyon fontos, az ember személyiségének egy részét is meghatározza hogy mondjuk mit hallgat, mert akkor úgy fog kinézni, olyan stílusban. Az igénytelen zenét szerető emberek igénytelenül, az igényesebbek igényesül, ugyanis a zenekultúra az ember személyiségének kivetülése is egyben, például a zenészek is ki akarnak fejezni valamit vele, mármint azok amelyikek énekelnek is, mert azoknak a számoknak a szövegének van mondanivalújuk, míg az olyan számoknak (úgynevezett instramentális-ak) melyeknek nincs, azoknak nincs mondanivalójuk, csak mondjuk szépek, az esztétikumra törekszenek. 

Ugyanakkor az embernek ügyelnie kell arra, hogy ismerje és szeresse az aktuális trendeket, mert bizony egy-egy koncert közösségformáló erejű. A régebbi zenéket mondjuk van aki hallgat, de az már nem akar eljárni szórakozni, tehát ilyen szempontból lehet őket hallgatni, de azért a zeneipar is már sokat fejlődött, érdemes meghallgatni hogy mára mennyivel kiforottabb hangzásúak az új zenék, mint amit régen csináltak. Szerencsére a magyarok most már jól állnak zenében, most elsősorban róluk szeretnék írni. Itt van például a szenzációs abszolút nyugati színvonalú zenekar, a The Kolin. Kolin Márkékat azthiszem már senkinek nem kell bemutatni, ezért csak ideraknám ezt a szenzációs videoklippüket. 

 

A másik a The Moog. Őket még Amerikában is ismerik, meg játszotta a zenéjüket az MTV is és nem mellékesen a lányok is, de még néha a fiúk is megőrülnek értük, de mondjuk a The Kolinért is, ebből a szempontból hasonlóak. Zeneileg a The Moogban hallhatóan több a gitár, ebben különböznek, bár a The Kolin zenéjében is van, csak nem annyi. Érdemes megfigyelni a stílusukat, mindkettő nagy formáló erővel volt öltözködésben is meg divatban, ami jelzi népszerűségüket. Ezek tehát például nagyon jó magyar zenék, sajnos mégis sokan Noxot hallgatnak meg Crystalt, amíg rendkívül primitív és stílustalan zenekarok, a Crystalos csávó ráadásul dagadt is. De remélem most ha eddig valakik őket hallgatták felfedezik, hogy mennyivel jobb dolgok vannak.

Szóval ezek az új, úgynevezett könnyűzenék. De már kezdenek ezek lenni az egyre komolyabbak, mert az utolsó magyar komolyzeneszerző már régen meghalt, azt hiszem a Kodály. De azért mindenképpen el kell menni a MÜPÁ-ba néha, már csak az elegancia miatt is, ráadásul ott még olyan zenéket játszanak, amiket régebbi, középkori, mára meghaladott hangszereken játszanak mint a hegedű meg a piánínó például. Ugyanakkor furcsa lehet első hallásra, hogy akkor még nem nagyon írtak dallamokat, de azért nagyon érdekes az egész, ráadásul mint mondtam a hangulata is jó a helynek, az akusztikája pedig állítólag kiváló. 

szerintem ennyire lájk: (5/5)
szerintetek ennyire lájk: (0,3/5)

Szerző: Erik C

97 komment

Címkék: zene kultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://bthebest.blog.hu/api/trackback/id/tr831727775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2010.02.04. 08:20:17

tuti fék :)
ennyire semmizmindó, felöletes és ostoba csak szándékosan lehet valaki

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2010.02.04. 08:24:50

hu, ha nem vagy otthon a komolyzenében, akkor inkább ne írj róla, szerintem, ez csak egy jó tanács, mert így nyilván sok lesz a kritika.
Ügyelni kell arra, hogy szeressem a trendi zenéket?? Azt értem, hogy arra tudsz ügyelni, hogy úgy tegyél, mintha szeretnéd, de ha valami nem tetszik azt nem tudod magadra erőltetni. Legalábbis egy olyan halandó proli mint én nem tudja.

binike 2010.02.04. 08:59:08

Én meg ezeket a zenéket nem szeretem (mondjuk a Crystal szerintem is rossz a NOX meg olyan amilyen). Sikerült olyanról írnod ami abszolut egyéni ízlésről szól. Divatból nem hallgatok zenét. Olyat hallgatok ami nekem tetszik és az aktuális hangulatomhoz igazodik. Ha house-t akarok hallgatni akkor azt ha AC/DC-hez van kedvem akkor azt hallgatok de ha Hollywoodoo-t akkor azt ha Zagar-t akkor azt. Divattól függetlenül.

Kutyuu 2010.02.04. 09:03:59

Én is csak annyit szeretnék kérdezni, mikor lesz a szakdolgozat-leadási határidő?

B Tomi 2010.02.04. 09:25:36

"érdemes meghallgatni hogy mára mennyivel kiforottabb hangzásúak az új zenék, mint amit régen csináltak" - Gratulálok.

Valóban. A zeneiparnak óriási utat kellett megtenni, mire eljutottunk a Pink Floydtól és Queentől a Greendayig, az Omegától és P.Mobiltól a the Kolinig.

Malory 2010.02.04. 09:57:10

A blog első pár napjában még nem volt nyilvánvaló a fake, térjünk vissza arra a hangvételre lécci, mert így már unalmas és bugyuta ez a sz@r! Jobb volt, míg nem érződött rajta az erőlködés. Vagy csak a subbára kerülés volt a cél? :D

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.04. 10:08:43

Szia Eric! nagyon jó hogy most már majdnem minden témát felölelt a blog, még nem olvastam végig de annyit már hozzá tennék hogy némelyik (kevés) nem énekes zenének is van mondanivalója állítólag mert Általánosban vettük prokofjevtől a Piroska és a Farkast és abban pl. nem énekelt egyik se viszont a hangszerek jelentik benne azt hogy mit akar mondani. ennek a nagy része olyan mint a verselemzés hogy belemagyarázás igaziból de némelyik ilyennek lehet hinni XD például a Kraftwerkben sincs ének csak néha szöveg németül amit senki se ért tehát ők is a zenével fejeznek ki és az pl. egésszen érthető!!

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.04. 10:15:24

a crystalos srác egyébként nővérem szerint nem dagadt hanem úgy nevezett buflák fejű csak, és van akinek ez bejön. én elhiszem neki mer végül is csaj.

a zene még azért is fontos hogy bekerüljön reklámokba mert akkor könnyebb kitalálni hogy mondjuk egy adott stilushoz mien zenét kell hallgatni, és fülbe mászó. a komolyzene meg azért fontos mert az ingyen van és reklámokba ezért jól bele lehet tenni, meg ha meg figyeled telefonközpontokban is azt hallgatják amíg nem veled beszélnek! YD nálunk anyukám hallgat operettet Ő tud erről mesélni.

Malory 2010.02.04. 10:41:31

"meg ha meg figyeled telefonközpontokban is azt hallgatják amíg nem veled beszélnek!"

Ezt má' nem hiszem el... :D De ezért járok ide. Amúgy sztem ilyet már nem tud kitalálni, aki nem ilyen. :D

Malory 2010.02.04. 10:42:30

Amúgy a német is egy nyelv, kedves ixdé, és aki megtanulja vagy anyanyelvként beszéli, az érti. ;)
Vágod, németek se értik a magyart, mégis jelent valamit. :D

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2010.02.04. 10:45:42

@ixdé: Én szeretném ha az anyukád írna egy bejegyzést az operettről, aztán meglátjuk az alma hova esett a fához képest :)

szuperszégyen 2010.02.04. 10:48:44

Mondjuk az, hogy a komolyzene mára már elavult, az tényleg igaz. Például régen fából készítették a hangszereket, amiket csomó ideig kellett pácolni, meg ilyenek.

Ma meg már műanyagból csinálnak ugyanolyat. Ez is tökre azt jelzi, mennyire elavult már az egész. Merthogy az akkori hangszerekre olyan zenét tudtak írni, az egy dolog. De ahogy ma azokat a hangszereket, amik akkor többször tíz évig készültek legyártjuk 5 perc alatt, úgy zenét is sokkal jobbakat lehet már írni sokkal jobb hangszerekre.

A komolyzene mára sokkal inkább egy amolyan kötelességé vált, amolyan tisztelgés az elődök felé, mint például a március 15. vagy október 23. Ezért például bár nyilván unom, de minden évben elmegyek a bécsi újévi koncertre és még csak nem is az iPhone-omon játszom, vagy netezem közbe, meg fülhallgatón más zenét hallgatok, mert ennyivel tartozom azoknak, akik megalapozták a mai csúcs zenéket.

Mindig mondom is, tiszteld a gyökereid, mert ha nem lettek volna, te nem lehetnél az, ami.

Over 2010.02.04. 10:56:22

@szuperszégyen: pont azért klasszikus zene, mert soha nem fog elavulni... Maximum nem divat, de az nem ugyanaz.

szuperszégyen 2010.02.04. 11:03:28

@Over: minden elavul. És pont ezért nem klasszikust írtam, mert nem klasszikus, hanem komoly. Klasszikus volt egy időben a Queen. De ma már hónaljkutyát sem hord senki. Ezért ma már az sem klasszikus. Érted: optika - optikus. Klassz - klasszikus. Hát szerinted klassz dolog fából hangszert készíteni? A környezetvédelem korában? Vagy klassz dolog hónaljkutyát hordani, nem vigyázni és AIDS-ben meghalni?

Mitya Ivanov 2010.02.04. 11:08:25

elolvasva ezt az írást, majdnem ráköptem a röhögéstől a szentkirályi-nem trendy asványvizemet a meghaladott CRT monitoromra.
nem is tudom, hozzászóljak e érdemben, mert tudom, hogy ez kamublog meg minden, de mégis nagy a késztetés.

Over 2010.02.04. 11:11:23

@szuperszégyen: Ezigen. Eljutottunk odáig hogy szerintem klassz dolog az AIDS. És még én vagyok aki állandóan provokál.

Nem, nem avul el minden. Pl. a szex nagyon jó dolog volt ezer éve is.

És fából készült hangszerem van és leszarom a véleményét bárkinek erről. Szterintem klassz hangszer, ugyanakkor a válság idején százezreket költeni arcápolószerekre nem az. Tényleg várok egy posztot arról, hogy pl. egy menő csávó hogyan segíti a rászorulókat 2010ben.

A Queen meg nem egy időben volt klasszikus hanem ma is, hónaljkutya ide vagy oda. Tudod abban az időben még férfi volt a férfi és nő a nő.

Erik C 2010.02.04. 11:11:34

örülök hogy egyetértünk mert én is azt akartam kifejezni hogy tisztelni kell őket is, mert ahhoz képest hogy régen nem voltak ilyen képességű hangszerek, meg volt aki süketen írt zenét, azért tényleg elismerésre méltó. én is úgy fogalmaznék hogy ez ilyen ünnepi dolog hogy az ember meghallgatja a komolyzenés dolgokat is, mint ahogy múzeumban is megnézi az ember hogy mondjuk van egy cserép régről, de otthon már újba teszi a virágot.

Erik C 2010.02.04. 11:13:09

@Over: sokféleképpen lehet segíteni, ez nem is rossz ötlet erről írni. például az utcánkban a hajléktalan ember mergkért minket hogy ne dobjuk csak úgy ki az ételt, ezért már műanyag dobozban dobjuk ki, hogy ő is megehesse szegény.

Over 2010.02.04. 11:20:57

@Erik C: Vagy akár a kezébe is adhatod, és akkor legalább látja, hogy nem szarja le az egész világ.

Erik C 2010.02.04. 11:23:35

@Over: igen csak az a baj h nagyon hajnalban jár mifelénk. egyébként azzal is lehet segíteni neki hogy a havat ő lapátolja el és akkor kaphat érte kis pénzt. csomóan ezt csinálják mifelénk.

szuperszégyen 2010.02.04. 11:23:53

@Over: azért a szex is változik. Erről már volt itt egy írás. Szerinted régen, amikor még házasodni kellett, és a férjek és feleségek nem beszélgettek, mert utálták egymást, akkor lehetett tovább menni a misszionáriusnál? Volt szerinted orál, lótuszos-póz vagy flanquette? Szerintem nem. Tehát a szex is változik, ahogy a zene is. Én nem azt mondtam, hogy a zene elavult, hanem hogy fejlődik. Ugyanez igaz a szexre is: fejlődik.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.02.04. 11:25:55

Erik C!!!!!!
Én most köszönöm, hogy írtál a The Kolin-ról! Likeolom nagyon!!!!!!

De ami az írásodat és a mondanivalódat illeti, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!:(

la russa 2010.02.04. 11:28:15

@Malory: Követeljük vissza a kezdetek fineszét!

Over 2010.02.04. 11:28:38

@Erik C: Az sem hülyeség. De pl. a megunt ruhákból is kaphat, úgyis hozzá kerülnének, mert gondolom ti is segélyszervezetnek, vagy a vöröskeresztnek adjátok ami nem kell. Annyi különbséggel, hogy így nem járja meg a gönc az elosztóhelyeket, meg egy csomó büdös raktárat.

De a legjobb, ha felveszed a kapcsolatot a szociális munkásokkal, és rendszeresen teszel felajánlásokat. Pénz helyett érdemesebb nagyobb mennyiségű, nem romlandó ételt, vagy használati tárgyakat adományozni, mert a szocmókusok sokszor (mindig) személyesen ismerik a legrászorultabb családokat, így majdnem biztos, hogy a legmegfelelőbb helyre kerül a cucc.

Over 2010.02.04. 11:31:55

@szuperszégyen: nem mondtam, hogy nem változik, csak, hogy nem avul el:D

Az elavulás kifejezés szerintem a fogalom egészét jellemzi, ami nem helytálló észrevétel. De nem vitatkozni akarok, mert amúgy jól látod a dolgokat.

Persze tudom, hogy a szex is a zene is változik, nem is tudom hirtelen melyik ment át a nagyobb változáson az elmúlt 100 évben :P

L2245wg 2010.02.04. 11:32:25

Hol van Nicaragua?

A hegyekben, hol sok a fa, és jó a levegő. De semmiképpen sem eldugott tiroli villában, színes televízióval s szaunával.

Van itt egy elhagyott bánya Kismuncselen, Dévától huszonnyolc kilométerre. Négyszáz bányász dolgozott ebben az ón- és rézérc bányában, fent a hegyek tetején. Két éve bezárták, s aki tehette, otthagyta a náddal és kátránypapírral födött barakkokat. Sok az összedőlt üres barakk, de vannak még vagy harmincan-negyvenen, akik ott laknak. Egyfelől a csodaszép természet, másfelől a feltépett föld, elvérzett családokkal, emberekkel. Ott megtalálhatod Nicaraguát.

Helyetted lemosnék magamról minden festéket, felöltöznék nagyon egyszerűen, és egy hálózsákkal, négy vekni kenyérrel kimennék oda, ahol megállt az élet.
Az idióta kisgyermekekkel elmennék málnát szedni, gombászni. Megtanulnék kosarat-, seprűt kötni Mariska nénitől, aki pont olyan fehér ember, mint mi, csak nincs senkije, és havi 160 ezer lej segélyből kellene megélnie. De ez lehetetlen: ő tudatosan készül az éhhalálra.
Elbeszélgetnék szomszédasszonyával, akinek a rák az orrát teljesen leette. Ő nem tesz semmit, - szokja a halált.
Megismerkednék Annamáriával, akinek nincs se apja, se anyja. Testvére nevelte fel, 15 évesen szülte első gyermekét egy részeges bányásznak, akivel olyan viskóban lakott évekig, amelybe esténként beengedték az állatokat is. Most sok az üres lakás, és máshol laknak, de férje ugyanúgy veri őt is az ostorral, akár az állatokat. Elbeszélgethettek arról, hogy anyósa hogyan őrült meg, és futott meztelenül a földeken, míg meg nem halt. De azt is megbeszélheted vele, hogy valóban medve ette-e meg a négyéves kisfiút az erdőben, vagy talán a kutyák? Ő még nincs húszéves, de két gyermekével már olyan sokat élt, mint más száz év alatt.
Szintén itt lakik egy vénséges nagymamával négy idióta gyermek, egy kimondhatatlanul koszos házban. Fogyatékosok, de sokat tudnak mesélni az élet titkairól. Hosszan nézték, ahogy a nagyapjuk a fájdalomba beleőrült és belehalt. Kezdetben csak egy seb volt a lábán, amely üszkösödni kezdett, s ahogy teltek a hetek, a férfinak fekete lett térdtől lefelé a lába, és nagyon büdös. Lábát lógatva feküdt, és üvöltött - akkor már nem nézett vissza senki a szeméből. Másnap belehalt abba a karcolásba, amelyet felétek egy kis sebfőző vízzel és ragtapasszal elintéznek.
De szóba állhatsz egy tizenhárom gyerekes anyával, aki most veszítette el legnagyobb fiát, az egyetlent, aki munkába állt és dolgozott. Férjénél van a bánya kulcsa, ott tartják a kredencben egy cukros dobozban. Elkérheted, és lemehetsz az aknához.
Minden ott van, a csillék, bennük az érc, a munkavédelmi sisakok, minden, mintha csak most hagyták volna félbe a hajtást a bányászok. Csak a hozzáértő szemek látják, hogy itt meghalt minden.

Először mellbe fog vágni mindaz, amit látsz, hallasz. Lehet, hogy sírni fogsz, és átkozni ezt a világot, amelyben jól fésült alakok háromszáz eurót adnak egy kutyáért, de egy nyomorult gyermek meg kell hogy éljen havi tíz eurónyi segélyből. Nem érted, hogy lehet az, hogy ezeket az embereket a társadalom kivitte a hegyekbe kommunizmust építeni, s most annyi pénzt sem ad, hogy napi fél kenyérre jusson, nem beszélve húsról, buszjegyről, villanyszámláról, orvosságról. Egy őrült eszme felsodorta őket a hegy tetejére, s mint az elhaló hullám, lerakta, otthagyta őket.
Már nem fegyveres őrök, hanem a mérhetetlen szegénység, a nyomor s ennek gyermeke, a fogyatékosság meg az emberek közönye tartja fogva őket.
Nagyon furcsa ötleteid lesznek. Lefekvés előtt azon fogsz gondolkodni, hogy rablóbandává kellene átszervezni ezeket az embereket. Magad is csodálod, hogyan önt el a gyűlölet, és lassan felfedezed magadban az anarchistát.
Hangosan kimondod, hogy nem érdemli meg az életet az a társadalom, melyben a kutya több húst eszik meg egyszerre, mint egy gyermek egész hónapban. Félelmetes erők szabadulhatnak fel benned, de ne siess, ne kapkodj, és ne dönts, próbálj meg nagyon nyitott lenni.
Másnap sétálj egy nagyot a természetben, nézd a fákat, a felhőket, a madarakat. Közben sírhatsz, káromkodhatsz, imádkozhatsz.

A fontos az, hogy dőljenek le falaid. Omolj össze. Engedd be életedbe mindazt, mi körülvesz. Ne te légy, aki belép hozzájuk. Ne csinálj semmit. Ne szervezd ezt a világot. Nicaraguában nem formálunk, hanem formálódunk, nem tanítunk, hanem tanulunk. Nem adunk, hanem kapunk. Neked előbb meg kell világosodnod, hogy magad is árasztani tudd a fényt. Alulról nem látod a perzsaszőnyeg mintáit. Emelkedj fel, a nagy egészt nézd. Vedd észre, hogy a sötétet nem lehet ütni, vágni, törni. A sötét egyszerűen a fény hiánya. Nem kell harcolni a sötétség ellen, nem lehet erővel összetörni és kilapátolni. Csodálkozz rá a napra, amely megjelenik, és körülötted minden formát, életet kap.
Mindez egyszerű, de át kell élned. Dél felé edd meg száraz kenyered. Lassan, komótosan harapj, ügyelj, hogy egyetlen morzsa se hulljon a földre. Tudd, hogy a napfénynek és a sárnak gyermekét, a kenyeret eszed. Csodálkozz el azon, hogyan tud ilyen finom lenni az üres kenyér. Keress egy forrást, de ne siess! Add meg a módját: ereszkedj térdre, érintsd szádat a forrás vizéhez, mintha csókolóznál, és csak aztán igyál. Érezd, hogy átjár a kristálytiszta hegyi forrás vize. Eggyé válsz a földdel, beléd hatol az élet. Nézd a forrást, nézd a sarat a forrás fenekén, lásd, fogd meg a kezeddel. Hunyd be a szemed, és érezd a fényt, a meleget, mely kenyeret, vizet fakaszt. Menj tovább. Talán megérted, hogy te is ez vagy: marék por csupán.

Ha valahonnan fentről rád hull a végtelenül tiszta és szent fény, te is képes leszel néhány magot befogadni, és kenyeret adni, forrássá válni. Mindez végtelenül tiszta és egyszerű: láss, higgy, szeress.
Az idő nem fontos, ne sajnáld a napokat. Az ünnepi ebédhez a szakácsnő sok-sok mindent belevág egy nagy fazékba, ezért te is fogadj be mindent Nicaraguában. Hordozd saját magad és mások fájdalmát, a titkokat, melyek körülvesznek. Ne siess!
Az eszmélés lassan, de biztosan, végtelen csendben, derűsen történik…

Környezeted megzavarhatja, de meg nem szakíthatja mindezt. Lassan lehiggadsz, megnyugszol. Kitisztulnak gondolataid, vágyaid, hatalmas béke önt el. Megvilágosodsz. Minden nagyon egyszerűvé, áttetszővé válik. Mint felhővé szelídült tajték, onnan fentről mindent sokkal tisztábban fogsz látni. Források fakadnak fel benned. Érezni fogod magadban az erőt, amely most már nem magadért: értük, a Világért fakad.
Már nem harcolni akarsz, hanem teremteni. Nem gyűlölsz senkit és semmit, nem pusztítani akarsz, hanem segíteni, alkotni, életet adni, a beléd áramló fényt továbbengedni, árasztani.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.02.04. 11:34:14

@Over: Millyiomos családka, költözött a tavalyi év végén,ki a villából nagyobba.
Van 3 gyerekük, az összes ruhát vállfástól a konténerbe rakták, a szemét közé!!!!
:(((((((((((((

Over 2010.02.04. 11:42:02

@Lewyke: Erre most nem tudok semmit mondani. People=shit

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.02.04. 11:48:35

Remélem nem én vagyok az egyetlen ebben a pillanatban, aki elmorzsol egy könnycseppet:(

Over 2010.02.04. 11:49:55

Ha nem is az emberek szemétsége de ez @L2245wg: megadja hozzá az ingert...

Pinczes.Laszlo 2010.02.04. 11:52:37

@L2245wg: köszönöm ezt a kommentet, tanulságos!

Eurydice 2010.02.04. 13:02:17

Csak két megjegyzés:
InstrUmentális, vagyis hangszeres (az acapella vagyis a hangszernélküli, csak énekes/jellemzően többszólamú) "ellentéte"

-fával dolgozni még mindig kevésbé környezetszennyező, mint műanyagokat gyártani kőolajszármazékokból (a lebomlási időről, keletkező melléktermékekről nem is beszélve) - egy műanyag szintetizátornak, pianónak SOSE lesz olyan hangzása, billenése, illata, mint egy fából készültnek...

szuperszégyen 2010.02.04. 13:12:07

@Eurydice: ne mondd már, hogy megölni jobb a fákat! Vannak előírások a gyárakra, és akkor ha betartják, nem szennyezik a környezetet. Olyan hangszert kell vásárolni, amit olyan országban gyártanak, aminek rendes környezetvédelmi előírásai vannak.

@Eurydice: A sose lesz olyan hangja alatt mit értesz? Olyan szar? Na ne mondd már nekem, hogy műanyagból gyártanák a hangszereket, ha a fának jobb hangja lenne! Ma már szénszálból csodákat tudnak készíteni. Dehát a tudomány előtt meg kell hajoljunk kérem. Mindig mondtam is, legyél becsületes, de tiszteld a tudományt is!

Stimpak 2010.02.04. 13:32:33

Senkinek nem tűnt fel, hogy ebben a klipben ezek ilyen buzeránsok, vagymik? És a metálról meg egy szó sem esett? Namindegy, csak szólok, hogy nem csak ilyen női hangú picsogásos traverziálisok vannak....

:D Na, jó volt, jó lesz flémet indítani? Nagyon kezd leülni ez a blog, lassan már normális posztok ÉS kommentek is vannak, ez így nem járja.... (különben meg tényleg megemlíthetted volna, hogy vannak az ilyen uncool zenék is, mint a rokk meg a metál...)

Erik C 2010.02.04. 13:34:16

@Stimpak: írtam az igénytelen zenét szerető emberekről hogy azok igénytelenül is néznek ki. szerintem itt mindenki tudta hogy kikre gondolok...

Eurydice 2010.02.04. 13:36:14

@szuperszégyen:

fát ültetni még mindig egyszerűbb, mint a szén-ciklusból évmilliókkal ezelőtt kivont szenet valahogy visszanyomni a föld alá... :)

A műanyag adta meg a tömegtermelés lehetőségét, ahogy régen a magas szintű zenélés a gazdagok és szerencsések osztályrésze volt, most már bárki tanulhat saját hangszeren. De ne keverjük össze, hogy a tudomány mire képes ma azzal, hogy micsoda munka, tudás, tapasztalat kellett ahhoz a hangszerkészítőnek, hogy saját két kezével, "a tudomány mai állása nélkül" évszázadokkal ezelőtt olyan hangszereket gyártson (szénszálak, és egyebek nélkül), amelyek a mai kor technikai vívmányaival veszekszenek.

hmmmovo 2010.02.04. 13:49:09

"az embernek ügyelnie kell arra, hogy ismerje és szeresse az aktuális trendeket" áááá, ennyire senki sem lehet hülye! Ez a Kolin klipp meg valami rettenet, pedig a korábbi nem volt rossz.

Stimpak 2010.02.04. 14:12:17

Különben meg nem akarom elhinni, hogy ennyire rothad már a világ, hogy a trendek határozzák meg mit szeressek? Inkább maradok tisztelettel őskövület, de ez a "lyukas", trendizés meg langyizás nekem nem fog menni.

És férfiember ne vegyen fel rózsaszínt.

Kop 2010.02.04. 14:33:20

Tájékoztatásképpen közlöm, hogy én 10 évig tanultam zongorát, hat évig ütőhangszereket, és negyedik éve játszom szimfonikus zenekarban. Majd ha ti is eljuttok egy szintre drágáim, akkor lehet elkezdeni szakmába vágót postolni, mert az utolsó bekezdés még viccnek is rossz.

Ezt a blogot dilettáns mitugrász írástudatlan hazug kis pöcsök írják, nem is akarok több betűt vesztegetni rájuk, felfordul tőlük a gyomrom. Remélem örülnek neki.

Kop 2010.02.04. 14:38:34

@szuperszégyen: Ezzel kicsit sem értek egyet, egyáltalán nincs igazad. MA is ugyanúgy gyártják a régi hangszereket, mint régen. Fából. Ha műanyagból gyártanák, más lenne a hangja.

És nem, egyáltalán nem tisztelgés. Igenis sokan vannak, akik szeretik a komolyzenét. Művelni is és hallgatni is.
Ez nekem egyáltalán nem tűnik tiszteletnek, ahogy te beszélsz róla.

Kop 2010.02.04. 14:40:28

@szuperszégyen: szuperszégyen, te szuperhülye vagy, és ez tényleg szuperszégyen.

Kop 2010.02.04. 14:48:40

A blog tulajdonosainak: undorítóan hülyék vagytok, segghülyék, de annyira, hogy fel se tudjátok fogni, ha mások ezt mondják. Elegem van belőletek, nem is fűzök hozzátok már sok reményt, csak annyit, hogy remélem nem fogjátok soha átadni senkinek a degradált tökéletlen génjeiteket. Az ilyen emberek miatt szar a világ, mint ti. És kösz hogy megmutattátok, mert eddig nem voltam hajlandó elhinni, hogy ennyire kibaszottul segghülye emberek is léteznek. Ezentúl nem érdekel már a blogotok, nem jövök ide többet, csak felhúzzátok az agyam a balfaszkodásotokkal, őszintén remélem hogy ez a blog sem lesz örökéletű, bár a majom írásaitokat múzeumban kéne mutogatni elrettentő példának. Adios, go and fuck yourself.

Sátán meg a Jocó 2010.02.04. 14:49:44

kurrrrva jó ez a bejegyzés is :)

csak így tovább! :)

Bérgyilkos Bohóc 2010.02.04. 15:38:43

"az utolsó magyar komolyzeneszerző már régen meghalt, azt hiszem a Kodály"

Te eszement barom!

szuperszégyen 2010.02.04. 15:39:23

@Eurydice: most az mindegy, hogy könnyebb, vagy nehezebb, a lényeg, hogy a tudomány megoldja. Például régen a lukkártyás számítógépeknél nagyon meg kellett gondolni, hogy mit írtál le, mert mire a hiba kiderült lement az egy hetes kódidődből fél. Most meg van, aki csak úgy újrafordítgat, hátha egyszer bejön és lefordul a kód. Az erőfeszítéseken a technológia úrrá tud ma már lenni.

És nem kevertem össze semmit semmivel, hiszen mondom, riszpektből minden évben bécsi újévi. Ennyit kell áldozni az elődökre.

szuperszégyen 2010.02.04. 15:45:55

@Kop:

Más lenne a hangja: ja, halkabb lenne, mert nincs benne erősítő. De színre hogy lenne más? A szintiből is kijön a hegedű hangja, meg még az emberé is, akkor egy hegedű formájú nem-is-szintiből hogyan ne jönne ki?

Persze, hogy gyártják még fából is a hangszereket, hiszen, vannak a lemaradottak, mint pl. te, aki azt hiszed, a fa valamiért jobb és ezért drágábban rádsózzák sznobizmusból. Közben meg a hódok éhen halnak, nem termelnek hódkakit és ettől a növényvilág is befordul.

Mondok egy példát: régen a harántfuvola is fából volt. Azért a fafúvosok családjába tartozik. Ma meg már fémből csinálják. Na, vajon miért?

Komolyzene hallgatása. Na ne nevettess. Akkor hogyan van az, hogy mikor kijövünk Bécsben az újéviről, akkor minden autóban valahogy mégsem az Österreich Klassik Radio szól? Akkor miért mégis könnyű? Mert már alig várták, hogy vége legyen a riszpekt sessionnek.

Művelésről dettó ez a véleményem: láttam én már komolyzenészeket és azok is próba után mentek bulizni a 4Bro-ba.

szuperszégyen 2010.02.04. 15:46:36

@Kop: ne ítélj, hogy ne ítéltess. Érvelj, hogy érvelhessek.

Eurydice 2010.02.04. 16:05:08

@szuperszégyen:

játszol valamilyen hangszeren?

Kop 2010.02.04. 16:06:49

@szuperszégyen: Tanultál te zenét? Maximum ének órán. Szánalmasak vagytok.
És még én vagyok lemaradott, mi? Mert nem a természetes hangú, eredeti hangszert veszem, hanem a műanyagot, aminek a gyártása során 100 tonna CO2 kerül a légkörbe és 200 hektoliter cianid a folyókba. Ettől halnak meg a hódok, nem a fahiánytól, picinyem.

A harántfuvola nem azért fafúvós mert fából készült, hanem mert lyukakkal és billentyűkkel működik, te nagyon hülye. És akkor szerinted a zongora is ütős hangszer? Mindegy, honnan is tudhatnád, még sose láttál élőben hangszert, csak a koncerteken 200 méterről.

"Akkor hogyan van az, hogy mikor kijövünk Bécsben az újéviről, akkor minden autóban valahogy mégsem az Österreich Klassik Radio szól?"

Az bizony úgy van, hogy bunkó prolik vagytok, akik stílusosnak akarnak látszani, de önszántukból meg már nem hajlandóak végighallgatni egy D-dúr concertot. De ezt te nem is értheted, te csak azért jársz komolyzenei koncertre, hogy másoknak dicsekedhess vele, hogy te olyat is láttál. De ha nincs türelmed végigülni, mert unalmas, akkor nem menj oda, mindenkinek jobb lesz így. És így vallod magad műveltnek? Hogy azzal dicsekszel, hogy kibírtál két órát egy klasszikus koncerten? Szánalmas vagy.

De, mellre szívtam, közös sincs a zenéhez, és semmi máshoz se. Áruld már el, hogyan akarsz te szintin finom dinamikát játszani. Sehogy, mert nem lehet. Ahhoz húrok kellenek, amik a szintiben nincsenek.

Nem tudtok ti semmit, csak az észt akarjátok osztani. De ahhoz előbb szerezni kéne.
Ezt még el kellett mondanom. Többet nem jövök ide, nyugodtan szétszedhetitek a mondandómat és örülhettek hogy nem fogok rájuk válaszolni. Hülyék vagytok, és azok is maradtok, nem fárasztom magam. Császtok, remélem soha nem futunk össze.

szuperszégyen 2010.02.04. 16:21:50

@Kop:

Környezetvédelmi előírásokról nem hallottál még? Kicsit nézz körbe 1-1 skálázás után, mert bizony már sokat haladt előre a világ a politika és a technológia. Az nem úgy van ma már, hogy bárhova bármit öntesz.

A trombita is lyukakkal és billentyűkkel működik, oszt mégis rézfúvos. A furulyán meg nincsenek billentyűk, oszt mégis fafúvós. Az orgonát már meg se említsem.

Most nem az a kérdés, hogy te minek tartasz minket, mert lehet, hogy te mész szembe az autópályán, nem? Ha mindenki kijön az újévi után és könnyűzenét hallgat, csak te nem, az elgondolkodtató, nem?

Hogy ki nem hajlandó végighallgatni egy D-dúr concertot azt a magyar zenészektől kérdezném meg: a Mága Zoltán miért csak a sláger darabokat játssza? Az a nem-riszpekt, hogy a slágereket lenyomja, lassú tételt meg nem!

A dinamika elavult dolog, ma már nem attól lesz jó egy zene, ha dinamika van benne. Nézd meg a pókörfészt. Mekkora zene, oszt hol a dinamika? Hát sehol, mert ma már nem kell. Ezért igenis elég a szinti. De van elektromos műanyaghegedű, tessék, azon van húr, oszt dinamika meg mégse. Viszont van hangerőgomb, barátom. Meg vibrato effekt.

Előbb is visszajöttél, most is vissza fogsz :-)

MrRichfield 2010.02.04. 16:37:41

@Kop: nemtom, miért kell itt pattogni ilyen lejárt cuccok tiszteletével. sztem ez má rég nem kool, max nyudgijasok körébe
@szuperszégyen: nem teljesen vágom, mit tolsz (ilyen d-dur concerto meg ilyenekre gondolok), de sztem a haladas naon fontos uh neked adok igazat, bar az elején te sem voltál túl szimpi XD

Eurydice 2010.02.04. 16:39:36

A komolyzene hallgatása és kedvelése NEM zárja ki a könnyűzene hallgatását, és kedvelését vagy a népzenéét.
Nálam legalább is nem.

Egyiket sem emelhetem a másik fölé, ugyanolyan jól érzem magam, ha a Pokerface-t hallgatom, mintha operába megyek, vagy népdalt énekelek.
Mert kikapcsol, és elfelejtem azt, hogy ez vagy azt hallgatni - egyesek szerint nem menő - meg én már öreg is vagyok ahhoz, hogy befolyásoljanak ilyen dolgok :)

Nem érdekel mások véleménye a zenei ízlésemmel kapcsolatban - és tiszteletben tartom, hogy itten a posztíró, számomra kappanhangú énekest hallgat. De gondolom őt sem érdekli túlzottan, hogy én mit gondolok őróla :)

szuperszégyen 2010.02.04. 16:39:56

@MrRichfield: Ha dúr, akkor nagy betűvel kell írni a hangnemet. Ha moll, akkor kicsi. Tehát helyesen D-dúr.

MrRichfield 2010.02.04. 16:41:19

@szuperszégyen: jó mondom, én ezeket nem vágom...megbuktam énekből geciii, pedig zenei általánosba jártam LOL

szuperszégyen 2010.02.04. 16:41:29

@Eurydice: Hát nemtom. Visszautalnék a posztra: a zene meghatároz téged, a stílusod. Namost ha könnyű zenét is szeretsz, komolyzenét is és népzenét is, akkor mi a te stílusod?

Bő gatyát hordasz, zakóval és kivert övvel?

szuperszégyen 2010.02.04. 16:42:29

@MrRichfield: ez egy tanulós blog. Azért írtam, hogy tudjad. Ahogy ErikC megosztja itten a tudását mindenkivel, úgy nekünk is meg kell. Hát ennyi.

Eurydice 2010.02.04. 16:47:23

@szuperszégyen:
Nem hinném, hogy az általad emlegetett ruhadarabok nagyon nőiesek lennének... :) De beszerzek egy bő-gatyát, megnézem, hogy áll.

Én letettem már arról, hogy stílusokba gondolkozzam, mondom öreg vagyok az ilyenekhez - a helyemet a világba az határozza meg, hogy én milyennek látom magam milyen tettekkel nyilvánulok meg a többiek felé, nem hogy milyen "stílusba" vagyok mások által besorolva.

Over 2010.02.04. 16:53:20

@Erik C: Gondolom a techno, meg house, meg a hasonló diszkószarokra gondoltál itt, vagyis remélem, hogy igen.

A rock és a metál zenék nagy többsége mögött minimum 10x ennyi munka rejlik, mint azok mögött amiket te mutogatsz... Igénytelen? Ja mert a zenéjükre fordítják azt az időt, amit a te kedvenceid a szempillaspirálozásra. Röhej.

@MrRichfield:Ha megbuksz egy olyan tárgyból amiből egy csimpánz is átmegy, ne ossz itt, hogy mi a lejárt, meg mi nem. Kösz.

Normális. Hangszert. Fából. Gyártanak. Nem vitatkozni kell vele, meg érvelni ellene. Elfogadni. Pont

hmmmovo 2010.02.04. 16:55:04

szuperszégyen, neked ez miért jó? adni itt a hülyét? komolyan nincs jobb dolgotok? mert egyszerűen nem bírom elhinni hogy ennyire korlátoltak vagytok akár 15, akár 20 évesen..

Eurydice 2010.02.04. 16:56:02

@Over:

Látom még tart a lendületed :)

Over 2010.02.04. 16:56:06

@Over: Meg nehogy már az a fa hiányozzon amiből hangszert gyártanak. Kurva sokmindent csinálnak fából hangszernél ocsmányabb és feleslegesebb dolgokat is. Pl. Rolls Royce (vagy hogy a picsába kell leírni, nem is érdekel) belseje.

szuperszégyen 2010.02.04. 16:58:25

@hmmmovo: Mit értesz azon, hogy adni a hülyét?

Over 2010.02.04. 16:58:55

@Eurydice: Jaja. A Divatmajomkodáson csak röhögtem, de a zene szent dolog nekem és idegesít ha idióták véleményt formálnak róla.

szuperszégyen 2010.02.04. 16:59:35

@Over:
Szilágyiné Eleonóra ártatlan. Nem vitatkozni kell vele, elfogadni.

MrRichfield 2010.02.04. 17:00:18

@Over: hát hallod már eléggé vége van az ilyen diktatúráknak (ilyen hitler), most már joga van mindenkinek a szuvenír szólásjogához uh jobb lenne, ah nem mondanál ilyeneket, h nem kell érvelni meg pont

szuperszégyen 2010.02.04. 17:02:27

@Over: Láttál már zenekart? Láttál már szobrot?

Elmondom hogy van. amíg a kőtömbből a szobrot kifaragják, egy csomó kő megy a levesbe (kőleves). Amíg egy hegedűt kifaragnak, addig egy csomó fa megy a levesbe. Pláne, ha a közepén göcsört van, dobhatják ki és kezdhetik elölről.

Namost amíg felszerelnek egy szimfónikus zenekart, addig szerinted mennyi fa megy a levesbe?

Over 2010.02.04. 17:15:50

@szuperszégyen: Még mindig nem értem, miért pont a hangszergyáraktól kell megvédeni a világ erdeit. A bútorgyárakban ezerszer több fa megy a levesbe, hogy téged idézzelek.

Mellesleg, egy hegedű, vagy akár gitár (hogy személyes érdekeltségem is legyen a dologban) normális embereknél egy életen át kitart és nem kell másik.

@MrRichfield: nem mondtam, hogy nincs jogod érvelni, csak hülyeség. Ez meg nem a szuverén jogaiddal kapcsolatos, hanem, hogy EZ az én véleményem, és az ÉN értékrendszeremben nincs helye érvelésnek. Megcáfolhatod, de az a kutyát se érdekli.

Over 2010.02.04. 17:16:57

@szuperszégyen: Mellesleg láttam már zenekart hidd el.

hmmmovo 2010.02.04. 17:31:05

www.youtube.com/watch?v=rbTozgoj9OQ
www.youtube.com/watch?v=FNfyy15myrQ
www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE&feature=fvst

No, tessék! a klasszikus/komolyzene még ma sem túlhaladott! és a legtöbb normális ember szereti ha jó, nem azért megy koncertre mert az olyan rohadtúl előkelő.. aki meg nem szereti az meg más koncertre megy. Tankcsapdára, vagy The Moogra. Normáliséknál ez így szokás..

szuperszégyen 2010.02.04. 17:41:39

@Over: mindentől meg kell védeni a világ erdeit. De Rolly Royce-ból kevesebb van, mint hegedűből. És azért érted, abban még mindig van stílus, míg egy Mozartban 2010-ben...

A tömegcuccokba nem tesznek fát. Egyszer voltam Pesten, ott láttam egy Opel Astrát, na abban még mutatóban sem volt fa.

B Tomi 2010.02.04. 17:45:49

@MrRichfield: "joga van mindenkinek a szuvenír szólásjogához" - Egyszerű vagy, mint a faék.

Szuvenír: ajándéktárgy, emléktárgy
Szuverén: önálló, szabad

MrRichfield 2010.02.04. 17:49:12

@B Tomi: jó most kötekedhetsz,d e ugyis a stilus a lenyeg nem a tartalom... Bthebest ccoooool

hmmmovo 2010.02.04. 17:50:14

"egyszer voltam Pesten, ott láttam egy Opel Astrát" :D na jólvan, most elszóltad magad! pedig ügyesen csinálod..

Over 2010.02.04. 17:51:34

@MrRichfield: Na ez kész XD Ezt ki lehetne írni felülre, Erik barátom szép rikító betűkkel.

A stílus a lényeg nem a tartalom.. ez epic.

Mixee 2010.02.04. 19:07:56

Ez a "Mentsd a hódot, le a fa hangszerekkel!" hatalmas bölcsesség, fogadjuk meg mindannyian :D :D :D!

B Tomi 2010.02.04. 19:10:03

@MrRichfield: "a stilus a lenyeg nem a tartalom" - ez lehetne az egész blog mottója. :-)

Stimpak 2010.02.04. 19:50:57

:) Lehetett sejteni, hogy a zene sokakat felborzol, ez jó poszt volt.

Ha már linkelünk, énishad, bár ez inkább a fahangszer-műanyaghangszer kérdéshez kapcsolódhat, bár hogy melyik oldalhoz, az jellegénél fogva zavaros:

www.youtube.com/watch?v=2iLIhLv8LuY

Valaki egyszer írta hogy tökmindegy miket linkelünk ide, úgysem nyitja meg mert vírus lehet benne. :)

Stimpak 2010.02.04. 20:02:05

:) Jó kis poszt lett, lehetett sejteni hogy a zene sokakat felborzol, és tényleg.

Ha már linkelés, énishad:

www.youtube.com/watch?v=2iLIhLv8LuY

Bár ez inkább a fahangszer-műanyaghangszer vitához tartozhat, esetleg a könnyűzene-komolyzenéhez, viszont hogy melyik oldalhoz...hm.

Stimpak 2010.02.04. 20:02:59

A francba, azt hittem elnyelte ez az átkozott, és erre meg felböfögi itt. Nasebaj, szokott ez.

Over 2010.02.04. 20:04:53

@szuperszégyen: Mozartnak nem kell stílusosnak lennie. A zenéje elpusztíthatatlan, örök érték, nyelvtől, rassztól, civilizáltsági foktól függetlenül. Legalábbis elméletben. Rohadtul nem kell menőnek lennie.

A Rolls meg inkább giccses, mint stílusos, de ebbe ne menjünk bele.

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.04. 20:30:06

@szuperszégyen: ritkán mondok ilyent, utoljára a Stenier Kristófnak mondtam amikor a gumimatracos könyvét dedikálta, de elkezdtelek tisztelni!!! és ezt teljessen komolyan mondom, nem úgy komolyan mint komolyzene hanem tényleg.

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.02.04. 20:39:10

@Over: abban van valami amit mondasz hogy a rockzenészek 10x annyit dolgoznak a zenéjükön, mert mindig gondoltam hogy biztosan van oka hogy nincs idejük a külsejükkel jobban foglalkozni. Meg izzadnak is, ami a munka egyik felismerőjele. A Subbán ahonnan sok érdeklődő jön ide, írtak is erről egy részletes cikket: subba.blog.hu/2010/01/28/hat_en_ezt_tiz_perc_alatt_osszerakom

@B Tomi: az szuterén!! (Tudom hogy az a pince XDDDDDDD)

@Stimpak: "Valaki egyszer írta hogy tökmindegy miket linkelünk ide, úgysem nyitja meg mert vírus lehet benne." - én írtam de nem vírust hanem azt a másikat, ami hátul jön be. Számteken volt róla szó de mondom nem nekem volt hanem anyukámnak és vmelyik banktól jött.

Over 2010.02.04. 20:53:46

@ixdé: azt nem a rockról írták, hanem asszem a prodigy egyik "remekművét" rakta össze egy srác 10 perc alatt. Ne keverjük.

Vannak 10 perc alatt összerakható rock műfajok (punk pl., de annak meg pont az igénytelenség adja az esszenciáját, és a lázadást akarják kifejezni vele.)

Csak, hogy te is tanulj, ne csak mindig mi :DDDDDDDD

szuperszégyen 2010.02.04. 22:27:19

@Over: Tudod mit? Ebben megegyezhetünk! Mozart már elavult, nem cool, de olyan, mint a piramisok: érték, az emberiség nem tagadhatja le, hogy volt egy ilyen korszaka. Különbenis az újévi bécsis annuitásos riszpekt neki is szól, sokat tett ő is a mai zenéért azzal, hogy felvállalta a saját korszakát.

Hogy a Royce Rolls giccses-e? A giccs a művészetek eszközeit használó, a művészet látszatát keltő, többnyire kereskedelmi természetű és célú alkotás (Wikipedia). Töprengek. Mert végülis nem csak művészeti eszközökkel készül, de azzal is. Hiszen nyilván ilyen szép autót csak festeni lehet, nem a tervezőasztalon készül. De nem akarja a művészet látszatát kelteni, amit te annak hiszel az egyszerűen

maga a stílus

Talán kéne erről is egy poszt, hogy mitől lehet jól megkülönböztetni a giccset, a stílust, az ízlést, meg ezeket.

Meg hát persze kinek a pap, kinek a papné. Állítólag volt, aki a Szomszédokat nézte, meg a Dallast is. Sőt, láttam néniket kijönni az Operettszínházból, mikor apám üzlettársainak Pestet is meg kellett mutatni, mert nem hitték el, hogy nálunk tényleg vannak trolibuszok.

Na, aztán ezekkel kezdj vitatkozni, hogy mi a giccs...

ailime 2010.02.04. 23:41:49

@szuperszégyen:
A zene, mint minden művészet érzelmeket fejez ki, és érzelmeket vált ki. Mint ilyen, nem értem hogy lehet elavult, max. te nem tudod átélni, mert máshoz szoktál, vagy bármi.

Azok akik sokféle zenét hallgatnak, azok a szines egyéniségek :D

A sex nem fejlődik, csak újra felfedezik az emberek ( a Káma-Szutra nem mai gyerek :D )

Amúgy sztem te csak oltod itt a jónépet, s ezért írták már neked h lebuktál :D

Csabi78 2010.02.04. 23:44:28

A fa utánozhatatlan tulajdonságokkal rendelkezik. Hogy egy trendi példát említsek, egy menő snowboard a mai napig famagvas.

Over 2010.02.05. 20:25:31

@szuperszégyen: Na ezzel ki tudok egyezni. Igazából túlzás volt egy kicsit, hogy giccs, csak a reakciókat akartam megfigyelni. De tény, hogy nekem "túl sok", és nem az árára gondolok, hanem annyira sok minden van benne, hogy már nem szerethető. Részemről. De attól még jó autó.

Mokusmokkancs (törölt) · http://mokuska.blogol.hu 2010.02.08. 21:16:11

OMG...ahol ti laktok ott mérgezik a vizet?
"Mozart már nem cool"...ezeket a szavakat egy mondatban olvasni fájdalom. Meg Kodály...mit tudsz te róla, anélkül, hogy fellapoznád a google-t vagy a wikipediát?
És mi van Presserrel, Hobóval, stb. egészen akár a Lukács Laciig, vagy a Lovasiig...ők maguk szerzik a zenét, a dallamot, a szöveget, a mondanivalót (instramentális- ezt a szót nem ismerem, csak az instrumentálisat, de az mást jelent)- persze egy Lopott könyvek azért árnyaltabb, mint egy Pokerface, nem is szeretném rád erőszakolni.
A klasszikus zene halott? Szerintem fogalomzavarban vagy és igazából a komolyzenére gondolsz. Pl. a '90-es évek egyik klasszikusa a grunge, ami nem igazán hajaz a szimfonikusokra. De nem, nem halott. Filmzenék? Hans Zimmer? Michael Kamen? Morricone? Vangelis? James Horner? John Williams? Alan Silvestri?...
Összességében meg akárhány évesek lehettek, amit műveltek az ovis szintű.
Erre ti is rájöttök majd, ha szerencsétek van és kinövitek, majd visszaolvasva tisztázódik számotokra, hogy igazából ki is volt az őrült forgalommal szemben az autópályán...
Még egy megjegyzés: nem tudom a trendi fahangszereket ellenző "save the world" világszemléleteteket összevetni az "ásványvízzel mosom a ruhám" meg "segítek a rászorulókon" dologgal. Hogyisvanez?

hmmmovo: a listádra nyomtam egy képzeletbeli like-ot!:)
süti beállítások módosítása